Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.2.2021 κράτησε χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, που συνήθως κορυφώνεται και υφέρπει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.2.2021

Σε ήπιο κλίμα με τάσεις συναίνεσης, αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, λογική που πρυτάνευσε αλλά και παρεμβάσεις συμβούλων, ώστε να κατευνασθεί η όποια ένταση πήγε μερικές φορές να κορυφωθεί και να ξεφύγει, έγινε χθες Παρασκευή 19.2.2021 η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, είχε την σφραγίδα της managerial δομής και διοίκησης, του τροποποιημένου και περισσότερο διευρυμένου από το 2015 Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, για να επιτευχθεί ένα ευέλικτο δημαρχιακό σχήμα, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών.

Εκπαιδευμένοι, και μελετημένοι όσον αφορά στις προτάσεις που τέθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα κ. Λάζαρο Θεόφιλο ήταν οι σύμβουλοι οι οποίοι με στοχευμένες ερωτήσεις συμμετείχαν ενεργά. Ενδεικτικά αναφέρουμε της επισημάνσεις των κ.κ. Σουσούδη, Μπακέλα, Μακρή- Κοζανίτου, Αδάμη, Καπάκη κ.λπ.

Κατηγορηματικός υπήρξε ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.2.2021

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν τα εξής:

  1. Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης του δανείου για την χρηματοδότηση του έργου «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου»
  2. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων Δήμου Άνδρου Δ΄ τριμήνου 2020
  3. Επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 73/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου
  4. Παράταση του εθνικού ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους στον Νομό Κυκλάδων
  5. Παραχώρηση χώρου στάθμευσης στη Χώρα Άνδρου
  6. Δωρεάν παραχώρηση τάφου -απαλλαγή από τέλη Νεκροταφείου

Οι βασικές τοποθετήσεις:

Η ενημέρωση του σώματος περί της τροποποίησης –κωδικοποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Άνδρου έγινε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Λάζαρο Θεόφιλο.

Το κοστοβόρο για τον δήμο Άνδρου θέμα της πρόσληψης νέων στελεχών στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του ΟΕΥ Δ.Α., χωρίς να διαφωνεί κανείς για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας απόφασης, επεσήμανε η μείζων αντιπολίτευση δια του κ. Σουσούδη, ο οποίος είχε τις επιφυλάξεις του, αλλά τελικά δεν φάνηκε να διαφωνεί, εφόσον θα είχε υπολογιστεί το κόστος για τον δήμο Άνδρου, από τους αρμόδιους.

Αναγκαία και επείγουσα την συζήτηση του επικείμενου χωροταξικού νομοσχεδίου που αφορά στην Άνδρο και έχει τεθεί σε διαβούλευση από τις 11 Φεβρουαρίου έκρινε ο αρχηγός της ελάσσονος αλλά και μείζονος αντιπολίτευσης, με πρόταση του να συγκληθεί άμεσα νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να μην χαθούν οι προθεσμίες.

Την ανάγκη στήριξης και υποστήριξης του τουρισμού για την Άνδρο επεσήμανε ο κ. Μπακέλας με τον κ. Θεόφιλο να υποστηρίζει το δίπολο Τουρισμός – Πολιτισμός ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου γενικά και της Άνδρου ειδικότερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.2.2021

Αντιπρόταση υπήρξε από τον κ. Σουσούδη ο πολιτισμός να συνυπάρχει με τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Ο κ. Σουσούδης δεσμεύτηκε να στείλει έγγραφο υπόμνημα σύντομα. 

Όσον αφορά στις οικονομικές καταστάσεις ο κ. Καπάκης και η κ. Μαμάη ψήφισαν αρνητικά λόγω των μειωμένων εσόδων με τον δήμαρχο κ. Λοτσάρη να τους ρωτά αν θέλουν να προχωρήσει ο δήμος σε αυστηρά εισπρακτικά μέσα.

Την μείωση των εσόδων κατά 350.000 ευρώ επεσήμανε ο κ. Σουσούδης  ρωτώντας σχετικά με τις προσλήψεις που γίνονται από το δήμο λόγω covid, και αν θα μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί ή αν θα βοηθήσει το ΥΠΕΣ με έκτακτη εισφορά.

Στα παραπολιτικά, μπορεί να αναφέρει κανείς την ένταση που σημειώθηκε προ της συνεδρίασης μεταξύ των κ.κ. Τηνιακού και Καπάκη που αφορά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Η Άνδρος της ζωής μας», η οποία φέρει τον κ. Τηνιακό να ασκεί μεροληπτικά τα καθήκοντά του όσον αφορά στην επιχείρηση εκχιονισμού του νησιού. Το δημοσίευμα εγείρε την αντίδραση του αντιδημάρχου που υποστήριξε ότι η Άνδρος είναι για εκείνον ενιαία και αδιαίρετη και εκ του αποτελέσματος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι δεν μεροληπτεί σε θέματα δημοσίου συμφέροντος. Ο κ. Καπάκης υποστήριξε ότι «δεν το έγραψα εγώ και η κακοκαιρία δεν ήταν το μέγεθος της Αττικής για να δημιουργούνται τέτοια θέματα». Κατευναστικά λειτούργησε με παρέμβασή της στον διάλογο που οξύνθηκε η αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Μακρή Κοζανίτη. 

 Στο μεταξύ η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο κ. Ελευθέριο Μπάλλα να προειδοποιεί τους συμβούλους ότι εκείνος θα δίνει το λόγο στον κάθε σύμβουλο και θα διευθύνει τη συζήτηση, προειδοποιώντας τους ότι «δεν θα μου το κάνετε εδώ American Bar…».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.