Ακόμη 4 κρούσματα στην Άνδρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην σημερινή ανακοίνωσή του 17.3.2021.

Πριν μέρες η Άνδρος ήταν στη λίστα των νησιών που δεν είχαν κρούσματα κορονωϊού αλλά φαίνεται πως ισχύει η παροιμία: “Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες” και έτσι μέχρι σήμερα με αφορμή δημοσιεύματα έφθασαν να οργιάζουν οι φήμες για πέντε ή οκτώ κρούσματα στο νησί και για την ταυτότητά τους.Είναι ή δεν είναι Ανδριώτες που ήρθαν και έφυγαν, Ανδριώτες που μένουν στην Αθήνα και έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Άνδρο, είναι ή δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Άνδρου (κάποιοι), είναι ή δεν είναι εργαζόμενοι στο νησί, αλλά όλοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Άνδρο.

Δεν θέλει πολύ να ανατραπεί μια κατάσταση. Κάπως έτσι μέρη άλλαξαν σε ένα βράδυ χρώμα επικινδυνότητας και από πορτοκαλί έγιναν βαθύ κόκκινο.

Σε μια κόκκκινη χώρα, η Άνδρος δεν είναι στο απυρόβλητο…

Τι κάνουμε τώρα;

Προσέχουμε πάρα πολύ και περιμένουμε, χωρίς να ακούμε φήμες, αλλά τους αρμόδιους να μας πουν περισσότερα…

Κάνουμε υπομονή με σοβαρότητα. Θα περάσει και αυτό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247
(ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.
1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63)

Η κατανομή των κρουσμάτων

Covid19_17-3

 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449
ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.