Το μήνυμα του Επάρχου Άνδρου και το πρόγραμμα εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου χωρίς μαθητικές παρελάσεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, δόθηκε στην δημοσιότητα.

Το μήνυμα του Επάρχου

Το μήνυμα του Επάρχου Άνδρου και το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου
Στιγμιότυπο από περασμένη non covid γιορτή Εθνικής Επετείου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, έχει οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού. Την ημέρα αυτή αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821, που όρθωσαν ανάστημα ενάντια στον Τούρκο κατακτητή και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας 25ης Μαρτίου 1821 συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821 και βρίσκει την πατρίδα μας να δίνει άλλη μια δυνατή μάχη, αυτή τη φορά με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι πρωτεργάτες και αγωνιστές  του 1821, μας  δίδαξαν πως οι μάχες κερδίζονται με   πίστη, όραμα και εθνική ομοψυχία. Έτσι κι εμείς σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε να δώσουμε μια σύγχρονη μάχη για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Να ανασυγκροτηθούμε για να επανεκκινήσουμε την οικονομία και τη ζωή μας, Ο αγώνας και η ισχυρή θέληση του Έθνους, μπορεί να αλλάξει το μέλλον μας.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Το μήνυμα του Επάρχου Άνδρου και το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Σας γνωρίζουμε ότι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι μαθητικές παρελάσεις στη νήσο Άνδρο. Oι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών και κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους Δημόσιας Υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της  επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821,  για τη νήσο Άνδρο περιλαμβάνουν:

Γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση από την 8η πρωινή της Τρίτης 23 Μαρτίου έως και την δύση του ηλίου την Πέμπτη 25 Μαρτίου, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ καθώς και των Τραπεζών, ενώ το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ ΠΕΜΠΤΗ  25η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 10:00

  • Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου
  • Πέρας προσέλευσης επισήμων για την Δοξολογία 09:45
  • Εκφώνηση πανηγυρικού
  • Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Β.Γουλανδρή (Γηροκομείου), σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  25η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 10:00:

  • Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου Άνδρου
  • Πέρας προσέλευσης επισήμων για την Δοξολογία 09:45
  • Εκφώνηση πανηγυρικού
  • Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της Πλατείας Γαυρίου, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  25η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 10:00:

  • Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κορθίου
  • Πέρας προσέλευσης επισήμων για την Δοξολογία 09:45
  • Εκφώνηση πανηγυρικού
  • Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, πλατείας Όρμου Κορθίου, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  25η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 10:00:

  • Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Φίλιππα Μπατσίου Άνδρου
  • Πέρας προσέλευσης επισήμων για την Δοξολογία 09:45
  • Εκφώνηση πανηγυρικού
  • Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων Μπατσίου, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.