Χορηγοί στα όνειρα των νέων ή «Επενδύοντας στους νέους» είναι ο ακριβής τίτλος της πρότασης του Δημοτικού Συμβούλου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΚΕΛΑ που απευθύνεται στην Διοίκηση του Δήμου ο οποίος προεκλογικά στηρίχθηκε εν πολλοίς στην γενιά των νέων, των σαραντάρηδων που αγωνίζονται παραμένοντας στον τόπο τους…

 

 

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, σε συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτεςχωρίς να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όλοι μας πρέπει να οργανώσουμε την επόμενη μέρα, ο καθένας από τη μεριά του, Δημοτική Αρχή, επαγγελματίες, αγρότες κ.α., καθώς τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο με πριν.

Δυστυχώς ως κάτοικοι αυτού του τόπου δεν έχουμε αντιληφθεί τους λόγους (ακόμη και πριν την πανδημία) για τους οποίους το νησί μας έχει μείνει τουλάχιστον «στάσιμο» σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειάς μας. Αυτή μας η «άγνοια» έχει ως συνέπεια να μην μπορούμε να βρούμε και τον τρόπο για να βγούμε από αυτό το τέλμα. Έτσι αντί να κινούμαστε πιο συστηματικά και μακριά από αυταπάτες, περιμένουμε τη λύση «απ’ έξω» δηλαδή από τους ξένους και ταυτόχρονα αναζητούμε ενόχους και υπαίτιους οπουδήποτε αλλού εκτός από τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αναλώνεται σε θέματα διαχειριστικά, σε έργα βιτρίνας και καθημερινότητας, σπαταλώντας τους πόρους μας με απ’ απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και σε ημετέρους. Δηλαδή περιορίζεται σε ένα διεκπεραιωτικό ρόλο με έλλειψη οράματος, χωρίς να επενδύει στη δημιουργία μελλοντικού πλούτου προς όφελος των δημοτών. Με τις πράξεις της και με τον τρόπο που διοικεί δηλώνει ότι «ο Δήμος είμαστε εμείς» με αλαζονεία και έπαρση ελέω του εκλογικού νόμου.

Η μεγαλύτερη επένδυση για έναν τόπο είναι οι νέοι του. Η νέα γενιά είναι αυτή που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης και προόδου σε ένα τόπο.