Το σκάφος του Λιμενικού Άνδρου ΠΛΣ115 βρίσκεται από 10 Μαρτίου για αποστολή στη Μυτιλήνη προς ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Το νησί μας έχει μείνει πλέον μόνο με ένα πλωτό σκάφος. 

Στην Μυτιλήνη με την Frontex επιχειρεί το ΠΛΣ11 Άνδρου

Στο πλαίσιο αποτροπής των παράνομων μεταναστευτικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το πλωτό ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου βρίσκεται και επιχειρεί από την 10 Μαρτίου στην περιοχή της Λέσβου. Το πλωτό του Λιμεναρχείου συμμετέχει μαζί με άλλες δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, στον εκτεταμένο χρονικά και γεωγραφικά, επιχειρησιακό σχεδιασμό φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.

Στην Μυτιλήνη με την Frontex επιχειρεί το ΠΛΣ11 Άνδρου

Παρότι οι είσοδοι παράνομων μεταναστών στη Λέσβο δεν έχουν σταματήσει, πολλές φορές και με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών, πρέπει να επισημανθεί ότι η ισχυρή παρουσία ελληνικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στα θαλάσσια σύνορα του ανατολικού Αιγαίου έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Ενδεικτικές οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταγράφεται μείωση 90% των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με αυτές του πρώτου τριμήνου του 2020. Ουσιαστικά όπως τόνισε ο κ. Υπουργός, οι μεταναστευτικές ροές είναι μηδαμινές. Παρά ταύτα, οι ελληνικές αρχές, τόσο στα χερσαία σύνορα της χώρας όσο και στα θαλάσσια σύνορα, δεν επαναπαύονται και βρίσκονται σε εγρήγορση προς εξάλειψη του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που στην τρέχουσα περίοδο ευνοείται τόσο από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών όσο και από τις κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται το πλωτό ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κατά τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της Λέσβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.