Ευρεία σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 με ανοιχτή ατζέντα εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού ο Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας κα Βίκυ Λοΐζου καθώς και οι στενοί συνεργάτες τους, ενώ από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και ομάδα στελεχών του Επιμελητηρίου.

Επιμελητήριο Κυκλάδων σε ευρεία σύσκεψη με το Υπουργείο Τουρισμού

Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και τα νέα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πάνω σε θέματα στα οποία διαχρονικά δραστηριοποιείται το Επιμελητήριο, όπως είναι η γαστρονομία, η εκπαίδευση και η κρουαζιέρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τα έργα και τις δράσεις του Επιμελητηρίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξελιγμένα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας και πώς αυτά προσαρμόστηκαν με άμεσα αντανακλαστικά με αφορμή την πανδημία και χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος του συνόλου των μελών, εξυπηρετώντας για πρώτη φορά και τα μέλη στα πιο απομακρυσμένα σημεία του νομού.

Επιμελητήριο Κυκλάδων σε ευρεία σύσκεψη με το Υπουργείο Τουρισμού

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι έχουν επικαιροποιηθεί τα πρωτόκολλα για τη νέα χρονιά και επίκειται η ανακοίνωσή τους, ενώ το Επιμελητήριο δήλωσε ότι έχει ήδη έτοιμο τον μηχανισμό για να ανταποκριθεί άμεσα, όπως συνέβη και την περσινή σεζόν, όταν περισσότερα από 8500 μέλη έλαβαν τη βεβαίωση πιστοποιημένης εκπαίδευσης πάνω στα πρωτόκολλα. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης τόνισε την σημασία των συνεργειών και την αξιοποίηση της εμπειρίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ιδιαίτερα πάνω στα θέματα γαστρονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και στον τομέα της κρουαζιέρας και την τεκμηριωμένη στρατηγική που απαιτείται να έχει η χώρα μας ως ένας από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η γαστρονομία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου και ζήτησε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου πάνω στην αξιολόγηση των σημάτων για την τοπική γαστρονομία και τη διεύρυνση θεσμών όπως τα επισκέψιμα οινοποιεία. Αναγνώρισε επίσης, ως αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση, τη μεγάλη απήχηση που έχει το κομμάτι της εκπαίδευσης που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του ζητώντας τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την καλύτερη καταγραφή και κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μελών του.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας κα Βίκυ Λοΐζου αναφερόμενη στα θέματα γαστρονομίας και στη γνώση και τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει πανελλαδικά το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από τη λειτουργία του δικτύου Aegean Cuisine, ανέλυσε πώς η γνώση αυτή μπορεί να ενσωματωθεί στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για τη γαστρονομία της Ελληνικής Κουζίνας και τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν. Όσον αφορά όλα τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των πλευρών, με στόχο την ομαδοποίηση των θεμάτων και την οργάνωση επιμέρους συναντήσεων εργασίας για την υλοποίηση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.