Υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι μιας πολιτικής σπέκουλας
Η αλήθεια είναι πως έχει πάψει από καιρό να μα
ς εκπλήσσει η ηθική και η αμετροέπεια με την οποία επέλεξε να πορευτεί ο Δήμαρχος Άνδρου και η ομάδα του.

Ένα πρόσφατο περιστατικό, ωστόσο, που αποκαλύφθηκε και αφορά την κατασυκοφάντηση επαγγελματία του νησιού, με τη χρήση μάλιστα ψεύτικων στοιχείων, αποδεικνύει πως ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν «έχουν πιάσει ρυθμό» -όπως τους αρέσει να λένε- αλλά μάλλον «έχουν πιάσει πάτο»!

Τα γεγονότα γνωστά, αλλά αξίζει να τα υπενθυμίσουμε:

Σε πρόσφατο συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου ζητήθηκε η διακοπή της σύμβασης που είχε συνάψει το Ταμείο με τον ηλεκτρολόγο κ. Λεμπέση, με το αιτιολογικό ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του. Σύμβουλος άμισθος του Δημάρχου, μάλιστα, ανέφερε περιστατικά τα οποία αποδείκνυαν -κατά τη γνώμη του- το βάσιμο των ισχυρισμών του κα της δημοτικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ωστόσο, προέκυψε από μαρτυρίεςεμπλεκομένων πως όχι μόνο δεν υπήρχε το παραμικρό παράπονο από τον κ. Λεμπέση, αλλά και ότι είχαν χρησιμοποιηθεί ονόματα υπαλλήλων της επιτροπής παραλαβής έργων στο έγγραφο με το οποίο ο Δήμος ζητούσε την απομάκρυνσή του, χωρίς οι ίδιοι οι υπάλληλοι να γνωρίζουν το παραμικρό. Χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή, τα ονόματα τους -εν αγνοία τους!- προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι σκοποί.  Πόση ντομπροσύνη και εμπιστοσύνη πια αποπνέουν αυτοί οι χειρισμοί.


Σύμφωνα δε με την άποψη τόσο του Λιμενάρχη Άνδρου όσο και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου, αλλά και με βάση το βιβλίο συμβάντων του Λιμενικού, προέκυψε πως η συνεργασία του κ. Λεμπέση με την Λιμενική Αρχή ήταν άψογη.

Να σημειωθεί πως το έγγραφο με το οποίο ο Δήμος ζητούσε την απομάκρυνση του επαγγελματία το είχαν υπογράψει ο Δήμαρχος,Δημήτρης Λοτσάρης, οι Αντιδήμαρχοι, Αθηνά Μακρή, Γιάννης Τηνιακός, ο έμμισθος σύμβουλος του Δημάρχου, Κυριάκος Θωμάς, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Γιώργος Ματζώρος και άλλοι. Κανείς από όλους αυτούς δεν ήταν αρμόδιος να υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, παρά μόνο η επιτροπή παραλαβής, που ουσιαστικά δεν είχε ιδέα.

Η συνέχεια… αναμενόμενη: Όταν τα σαθρά επιχειρήματα της δημοτικής αρχής κατέπεσαν, ο Δήμαρχος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική, βάλλοντας κατά της… αντιπολίτευσης. Ακριβώς όπως είχε κάνει λίγες ημέρες πριν, όταν μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας επανάφεραν στο προσκήνιο το θέμα της παράνομης χωματερής στη Σταυροπέδα κι εκείνος είδε «αντιπολιτευτικό δάχτυλο» για ένα θέμα για το οποίο προεκλογικά δεσμευόταν πως θα το είχε λήξει σε έξι μήνες!!!

Επανερχόμενοι στο θέμα Λεμπέση, ρωτάμε: 

-Είναι ή όχι συνυπεύθυνοι πολιτικής σπέκουλας όσοι υπέγραψαν το έγγραφο με το οποίο ο Δήμος ζητούσε τη διακοπή της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου με τον κ. Λεμπέση;

Αν δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν, ή αν χρησιμοποιήθηκε η υπογραφή τους, ή αν εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν και μετά την αποκάλυψη της αλήθειας δεν διαχωρίζουν τη θέση τους, είναι ή όχι συνένοχοι στη συκοφαντία;

Δυστυχώς, η «νέα νοοτροπία» του δημάρχου και της ομάδας του δεν είναι τίποτε άλλο από την… παλιά, κλασική, γνωστή και πολυφορεμένη από πρώην δημάρχους (που συμπορεύονται με τον νυν), τακτική: όποιος δεν είναι ακόλουθος μας, είναι εχθρός μας!

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βράζει η κοινωνία της Άνδρου από την ντροπιαστική συμπεριφορά της μειοψηφίας που διοικεί τον Δήμο. Έχουμε γίνει ρεζίλι μεγάλων αθηναϊκών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων κατ’επαναληψη (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΖΟΥΓΚΛΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Τέτοιο χάλι δεν ξανάζησε η Άνδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.