Έκκληση για επίσπευση του μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων της Άνδρου έστειλε με επιστολή του στα μέλη της κυβέρνησης ο ορθοπαιδικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Έκκληση για επίσπευση του μαζικού εμβολιασμού κάνει ο Θεοδόσης Σουσούδης
Η επιστολή έχει αποδέκτες τους κ.κ. -Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια -Υφυπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  -Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά -Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη -Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο -Υπουργό Τουρισμού  κ. Θεοχάρη Αθανασίου -Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Κοινοποιήθηκε δε στους βουλευτές του νομού κ.κ.Ιωάννη Βρούτση, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, Νίκο Συρμαλένιο και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χαζτημάρκο.

Η Επιστολή

Αξιότιμοι-η  κ. Υπουργοί

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας εκθέσω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, από υγειονομικής απόψεως, η Άνδρος, το νησί στο οποίο ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι. Μια κατάσταση που εξελίσσεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, λόγω της πανδημίας.

Παρότι ο πληθυσμός των μονίμων κατοίκων είναι σχεδόν 10.000 άτομα και τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται,  η Άνδρος διαθέτει ένα και μόνο Κέντρο Υγείας το οποίο, ωστόσο, είναι δραματικά υποστελεχωμένο, με έλλειψη βασικών ειδικοτήτων -ακόμα και ειδικοτήτων πρώτης ανάγκης, όπως Καρδιολόγου, 2ου Γενικού ιατρού, κλπ., όπως επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα εδώ και πολλούς μήνες λήψης απλών ακτινογραφιών λόγω έλλειψης τεχνολόγου ακτινολόγου.

Οι ανάγκες όσον αφορά τις επείγουσες καταστάσεις αντιμετωπίζονται κυρίως με αεροδιακομιδές, μέρα και νύχτα, συχνά κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ΕΚΑΒ πολλές φορές υπερβαίνει εαυτόν και η συνεργασία του με το Κ.Υ. είναι άψογη.

 Εμείς, οι νησιώτες, μπορεί να είμαστε ευτυχείς και να νιώθουμε ευλογημένοι που ζούμε στον τόπο μας, πλην όμως ανησυχούμε έντονα για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, την δική μας, των οικογενειών μας και των οικείων μας, αλλά και για την υγεία όλων των συμπολιτών μας, αφού δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε μεγάλο νοσοκομείο.

Η σημερινή κατάσταση της πανδημίας μάς γεμίζει ανασφάλεια, ειδικά τώρα που καταγράφονται αρκετά κρούσματα στο νησί μας. Δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο, που το νησί μας ήταν covid free, η Άνδρος πλέον μπήκε στον κατάλογο των περιοχών με κρούσματα COVID19, ενώ υπήρξε και συμπολίτης μας που έχασε τη ζωή του.

Τα πρόσφατα κρούσματα στο νησί κατέδειξαν επίσης πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η διασπορά του ιού, είτε από τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από κάποιους, είτε από ένα τυχαίο γεγονός. Έτσι, το αίσθημα ανασφάλειας μεγάλωσε, όπως και ο πραγματικός κίνδυνος, ενώ ο φόβος έχει κυριεύσει τις ζωές των κατοίκων.

Καταλυτική και μοναδική λύση σε αυτή την δύσκολη κατάσταση αποτελεί ο καθολικός εμβολιασμός των επαγγελματιών και των κατοίκων, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη ζωή μας και βέβαια να καταφέρει το νησί να μπει άμεσα σε τροχιά οικονομικής επαναδραστηριοποίησης, με αίσθημα απόλυτης ασφάλειας.

Αξιότιμοι-η  κ. Υπουργοί

Δυστυχώς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καθυστέρησης των εμβολιασμών των κατοίκων της Άνδρου, όχι μόνο για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Αλλά κι επειδή, εξασφαλίζοντας την υγεία των κατοίκων, εξασφαλίζουμε και τη δυνατότητα προσέλευσης τουριστών που θα μπορούν άφοβα να επισκεφθούν το νησί, δίνοντας μια βαθιά οικονομική ανάσα (μετά από την πολύμηνη κατάρρευση) στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης.
Είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι στις προθέσεις σας και κάνω έκκληση για την όσο το δυνατό αμεσότερη υλοποίηση του καθολικού εμβολιασμού των Ανδριωτών προς αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, αλλά και της διαφύλαξης του αγαθού της Υγείας.

Με τιμή

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης Δ/ντής Ορθοπαιδικός ιατρός Κ.Υ. Άνδρου

πρώην Δήμαρχος Άνδρου

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.