Ο καθολικός εμβολιασμός είναι το μοναδικό -προς το παρόν-  διαβατήριο προς την “Ελευθερία“, ώστε η πανδημία να αποτελέσει σύντομα παρελθόν… 

Ο καθολικός εμβολιασμός, διαβατήριο προς την "Ελευθερία"

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Οι εμβολιασμοί στο νησί μας προχωρούν, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας.

Μέχρι και το Σάββατο 17/04/2021 έχουν γίνει στην Άνδρο 1969 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας, εκ των οποίων 1431 αφορούν την πρώτη δόση και 538 αφορούν και την δεύτερη δόση εμβολιασμού. Συνεπώς οι πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι και 17/04/2021, είναι 538. Συμπεραίνει λοιπόν κάποιος, ότι ακόμα ο αριθμός δεν είναι ικανός, για να μιλάμε για νησί covid free.

Ευτυχώς όμως ο καθολικός εμβολιασμός που αποφάσισε η κυβέρνηση πριν ένα μήνα περίπου για τις ηλικιακές ομάδες από 18 μέχρι 60 ετών, αποτελεί την λύση για το θέμα του εμβολιασμού των κατοίκων και για την θωράκιση της υγείας κατοίκων και επισκεπτών.

Δυστυχώς όμως, είναι τουλάχιστον άστοχο να μιλάμε για νησί covid free, αναλύοντας επιπόλαια και ανόητα, την ελάττωση των κρουσμάτων.

Όποιοι οικειοποιούνται την «πατρότητα» των μέτρων της κυβέρνησης μήπως και «ορθώσουν ανάστημα» οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί δεν ξεχνάει κανείς τι έγινε πριν λίγες μέρες, που ξαφνικά, από εσφαλμένους χειρισμούς φτάσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα 28 κρούσματα…

Διότι από καθαρή τύχη δεν είχαμε περισσότερα, αφού η υπηρεσία στην οποία εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα συνέχισε να λειτουργεί, βάζοντας σε κίνδυνο και τους άλλους υπαλλήλους, ενώ την ίδια στιγμή άλλες υπηρεσίες σε άλλα μέρη της Ελλάδος, που παρουσίασαν κρούσματα, έκλεισαν προληπτικά, για λίγες μέρες, κάνοντας σωστή απολύμανση και όχι απολύμανση του «θεαθήναι».

Η ημιμάθεια που οδηγεί σε αστοχίες και παραλείψεις μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική.

Στην φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι Ανδριώτες, μεγάλος σύμμαχος θα αποδειχτεί το self rapid test. Ένα μέτρο που εφάρμοσε πριν μια εβδομάδα η κυβέρνηση και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ελέγχεται συχνά. Στο test αυτό όπου το κάνουμε μόνοι μας, αξιολογούμε μόνο το θετικό αποτέλεσμα, ενώ στο αρνητικό συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Με την διαδικασία αυτή μας δίνεται η πιθανότητα ανίχνευσης πολλών ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Φυσικά εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο η Ατομική Ευθύνη.

Συνοψίζοντας, θέλω να τονίσω ότι:

Με την συμμετοχή στον καθολικό εμβολιασμό, με την συχνή χρήση των self rapid test και με την σωστή τήρηση των μέτρων, είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσουμε γρήγορα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται, αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.