“Ας είναι το βιβλίο αυτό μια μικρή υπενθύμηση ενός μεγάλου Αγώνα”!

” Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Καϊρειος Βιβλιοθήκη και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρτάτας επιμελήθηκαν μια έκδοση που αφορά σε μια πτυχή της ζωής του Θεόφιλου Καϊρη, άγνωστη σε πολλούς, εκείνης του αγωνιστή που συμμετείχε στην επανάσταση με όλες του τις δυνάμεις.

Δημήτρης Κυρτάτας: Θ. Καΐρης «Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου»
Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 1822 πήρε μέρος σε μια εκστρατεία στον Όλυμπο. Για τα πολεμικά γεγονότα και τη δύσκολη πορεία της επιστροφής κράτησε Ημερολόγιο, σημειώνοντας τις μάχες, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματισμένων, τους κινδύνους, την έλλειψη τροφής, τις άσκοπες περιπλανήσεις, το σφοδρό ψύχος, τη διανυκτέρευση στα δάση, αλλά και τη φιλοξενία που ενίοτε αξιωνόταν η ομάδα πολεμιστών.

Δημήτρης Κυρτάτας: Θ. Καΐρης «Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου»

Έβρισκε, επίσης, την ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του για τη φύση, τα αρχαία ερείπια και τα μνημεία.
Μέσω του Ημερολογίου, που η Καϊρειος Βιβλιοθήκη θεώρησε ταιριαστό να καταστήσει πάλι προσιτό, γνωρίζουμε τις ηρωικές εκείνες μέρες που ο Καϊρης κρατούσε με το ένα χέρι το σπαθί και με το άλλο τη γραφίδα.

Δημήτρης Κυρτάτας: Θ. Καΐρης «Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου»

Ο Δημήτρης Κυρτάτας παρουσιάζει τη νέα έκδοση “Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου” για τους “Φίλους της Καϊρείου Βιβλιοθήκης” και έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας το σχετικό video.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.