Εκτεταμένοι και αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού 

Αυστηροί έλεγχοι στη Ραφήνα από το Λ.Σ.
Photo: Team Andriakipress

Στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, διενεργούνται ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι ανωτέρω έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι συνεχείς, καθολικοί και αυστηρότατοι και έχουν ως στόχο τους να διασφαλίσουν:

-Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και,
-Ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απευθύνουν συνεχώς συστάσεις ώστε να είναι γνωστό πως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πραγματικότητα είναι ότι οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα χαλαροί έως ανύπαρκτοι, καθόσον ήδη έχουν μεταβεί στην Άνδρο δεκάδες άτομα χωρίς δικαιολογία. Άτομα που εργάζονται στην Αττικής, είναι κάτοικοι Αττικής αλλά και υποτιθέμενοι κάτοικοι Άνδρου που κάνουν φορολογική δήλωση στην Άνδρο, αλλά είναι μόνιμοι κάτοικοι και εργαζόμενοι στην Αττική και αναμένεται συνέχεια της επόμενες ημέρες. Τι εννοούν; ότι οι θεωρούμενοι μόνιμοι κάτοικοι που στην πραγματικότητα διαμένουν και εργάζονται στην Αττική διασπείρουν λιγότερο τον ιό; η λύση είναι απλή. Οι υπόλοιποι ενσυνείδητοι πολίτες είμαστε κορόιδα; τα μέτρα πρέπει να ισχύουν για όλους ή για κανέναν. Θα ακολουθήσουν ομαδικές καταγγελίες και μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.