Δασκάλα με την πραγματική έννοια της εκπαιδευτικού, η Δέσποινα Λαμπριάδου “έφυγε” στον ύπνο της χθες 27.4.2021 αφήνοντας εμβρόντητους τους οικείους, συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς και μαθητές της. Η ευγενής Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Μεσαριάς έφυγε απρόσμενα βυθίζοντας στην υπέρτατη θλίψη την μικρή κοινωνία της Άνδρου.

"Έφυγε" η εκπαιδευτικός της Μεσαριάς, η Δέσποινα Λαμπριάδου
Photo: androsfilm.gr

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην site των Λειβαδίων, από το οποίο παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα 

“Σαν κεραυνός χθες το βράδυ μαθεύτηκε η θλιβερή είδηση… στην αρχή είπαμε πως δεν είναι αλήθεια, πως είναι λάθος… αλλά δυστυχώς δεν ήταν! Η αγαπητή Δέσποινα (1956-2021) έφυγε απροσδόκητα. 

Ακόμη και τώρα μας είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Η Δέσποινα… ένας καλός άνθρωπος, δασκάλα (διευθύντρια) για πολλά χρόνια στο Δημοτικό σχολείο Μεσαριάς. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου μας και ηταν πάντα πολύ κοντά στον Σύλλογο. 

Ηταν αγαπητή συγχωριανή, συγγενής, φίλη. Είχε ζωή μπροστά της, είναι κρίμα που χάθηκε…
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της, ειδικά στην αδελφή της Ελένη, στα ξαδέλφια της, στους συγγενείς. Αιωνία της η μνήμη. Είμαστε συγκλονισμένοι… Κρίμα… 

 
††† Η κηδεία θα γίνει 12.00 στην Παναγία της Κουμούλου στις Μαίνητες με την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο Σύλλογος Λειβαδίων σαν ελάχιστη τιμή για την προσφορά και το έργο της στο χωριό μας θα την συνοδεύσει στην εξόδιο ακολουθία με λουλούδια. Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα είμαστε όλοι εκεί”.
 

Εις ένδειξη τιμής στη μνήμη της ο Σύλλογος Π.Ε. Θεόφιλος Καΐρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ»

Το ΔΣ του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών ‘Ανδρου-Κέας-Κύθνου και Σερίφου “Θεόφιλος Καίρης”   εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τον απροσδόκητο χαμό της συναδέλφου και Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μεσσαριάς  κ. Δέσποινας Λαμπριάδου . Η κ Δέσποινα Λαμπριάδου ήταν ένα εξαίρετο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τα πρώτα και ιστορικά μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας και διακρίθηκε για το ήθος, την αγάπη για τους μικρούς μας μαθητές αλλά και την ανάμειξή της με δραστηριότητες τοπικών συλλόγων της Άνδρου. Ευχόμαστε στους οικείους της τα πιο θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο. Όλοι θα τη θυμόμαστε με αγάπη,τόσο οι συνάδελφοί της, όσο και οι μαθητές της που τόσο πολύ αγαπούσε…

                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

"Έφυγε" η εκπαιδευτικός της Μεσαριάς, η Δέσποινα Λαμπριάδου

                                                             

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.