Η "Άνδρος της Ζωής μας" και ο Σύνδεσμος Ακτοπλόων για το λιμάνι του Γαυρίου
Η πανέμορφη εικόνα του λιμανιού του Γαυρίου σήμερα 7η ημέρα του Μάη και αυτή η λευκή βάρκα με την οποία ο ζωγράφος Μ. Τζανουλίνος και ο “καραβοκύρης” της ταξίδεψαν μέχρι την Βουβή ένα περασμένο καλοκαίρι, συνθέτουν ίσως την πιο ελπιδοφόρα στιγμή, σε μια θάλασσα ακύμαντη, σε μια ζωή γαλήνια, αντιστρόφως ανάλογη της πραγματικότητας και των ανθρώπων της που ακόμη και μέσα ατην πανδημία, πολύ λίγα φαίνεται να έμαθαν…

“Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!!!

Ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων καταγράφει τη θλιβερή πραγματικότητα στο λιμάνι του Γαυρίου”. Με το παραπάνω σχόλιο η δημοτική παράταξη “Η ‘Ανδρος της Ζωής μας” κρίνει τα έργα στο λιμάνι του Γαυρίου όπως εμφανίζονται μέχρι τώρα και διευκρινίζει με το ακόλουθο δημοσίευμα της που κοινοποιεί στα ΜΜΕ του νησιού:

Το δημοσίευμα

Τελικά, εκ του αποτελέσματος η ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων μπήκε σε δεύτερη μοίρα από τον επιτελικό μας δήμο, αφού τα έργα για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης βόρειας προβλήτας του Γαυρίου παρά το επείγον του θέματος  δεν άρχισαν ακόμη και είναι άγνωστο και πότε.

Στο μόνιμο πια πρόβλημα που επηρεάζει την ασφάλεια του λιμανιού αναφέρεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, με θέμα: “Προβλήματα Λιμένων” όπου μεταξύ των άλλων κάνει εκτενή αναφορά στη δυσλειτουργία του Γαυρίου, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα στο λιμάνι μας.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την λάθος επιλογή του Δήμου Άνδρου και του Λιμενικού Ταμείου που δεν αξιοποίησαν το τεχνικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της βόρειας προβλήτας και της περίφραξης του λιμανιού με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί τα δύο έργα μέχρι σήμερα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει  από το 2020. 

Αντ’ αυτού και πάρα τις συνεχείς αντιρρήσεις μας προτίμησαν την διαχείριση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο, ενώ ήξεραν εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο θα είχε καθυστέρηση τουλάχιστον δύο χρόνια.

Λέτε η επιθυμία να διαχειριστεί ο δήμος αντί του Λιμενικού Ταμείου το σχεδόν μισό εκατομμύριο  ευρώ να μην τους άφηνε να δουν την πραγματικότητα;

Και τι δεν ακούσαμε για αυτό το λάθος που είχαμε επισημάνει από την αρχή.

Ότι δήθεν σαμποτάρουμε τα έργα στο λιμάνι. Ποια έργα άραγε; Εμείς κάτι απευθείας αναθεσούλες έχουμε μόνο δει, αλλά έργο όχι.  Γιατί αν εννοούν την  εκβάθυνση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» και είναι το μοναδικό μεγάλο έργο μέχρι σήμερα στο νησί και όλοι το γνωρίζουν εκτός της αυλής του Άρχοντα.

Τώρα τι έχουν να πουν οι ειδήμονες λιμενολόγοι και σύμβουλοι του Δημάρχου, κ. Θωμάς και κ. Μαντζώρος;

Μπροστά οι ειδικοί λεμενολόγοι και πίσω ο ΆΡΧΟΝΤΑΣ που φαίνεται να έχει θαμπωθεί από τις ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ τους.

Τώρα τι έχει να πει και ο ίδιος ο δήμαρχος μετά από αυτές τις εξαιρετικές στοχευμένες  συμβουλές από τους ειδικούς; 

Μήπως τους κάνει αντιπολίτευση και η Ένωση Ακτοπλοϊκών εταιρειών?

Εμείς πάντως λέμε ότι η ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων δεν μπορεί παρά να είναι πρώτη προτεραιότητα και δε χωρεί εκπτώσεις. Και αυτό το κάνουμε πράξη με τις συνεχείς παρεμβάσεις όπου έχουμε τη δυνατότητα. Μια από τις τελευταίες παρεμβάσεις μας είναι η επιστολή του Βασίλη Αδάμη την οποία και σας παραθέτουμε:

 «Προς
Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου
Κοιν. Λιμεναρχείο Άνδρου

                                                                                                     Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Κύριε Πρόεδρε

Μέχρι σήμερα σας έχει γίνει γνωστό από το Λιμεναρχείο Άνδρου ,αλλά και από εμένα προσωπικά,  η έλλειψη ασφάλειας στο λιμάνι Γαυριου,  λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης περίφραξης.

Όπως γνωρίζετε, αφαίρεσαν κακώς και προφανώς ήταν εις γνώση σας, την παλαιά περίφραξη που υπήρχε, γιατί ήταν χαλασμένη σε κάποια σημεία και όχι σε όλα, αλλά χωρίς να γίνει άμεση αντικατάσταση με νέα περίφραξη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα και μετά από ενάμιση χρόνο, ο χώρος του λιμανιού να μην μπορεί να ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης γνωρίζετε και το είχαμε επισημάνει,( για την μεγάλη καθυστέρηση που θα υπάρξει), ότι η μελέτη Ανάπλασης Λιμένος Γαυρίου, στην οποία έχουν συμπεριλάβει και την περίφραξη του λιμένος, είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί για να ξεκινήσουν τα έργα, με αποτέλεσμα η βόρεια προβλήτα να εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη για επιβάτες και πλοία και όλο το λιμάνι να είναι χωρίς περίφραξη.

Προτείνω, επειδή είναι  επείγον θέμα και εν όψει της τουριστικής σαιζόν και μέσω του τεχνικού προγράμματος, να γίνει άμεσα η περίφραξη του λιμένος Γαυρίου για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με την επισκευή στα δυο σκέπαστρα των επιβατών, όπως επίσης και η τοποθέτηση προσκρουστηρων για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων.


Επίσης για λόγους ασφαλείας, πρέπει να γίνει προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος ελέγχου, με κάμερες και στα τέσσερα λιμάνια της Άνδρου, για την  ασφαλή επιτήρηση εκ μέρους του Λιμεναρχείου Άνδρου του χώρου ευθύνης του.

Τέλος, δεν γνωρίζω γιατί μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η προμήθεια για την τοποθέτηση των δυο ηλεκτρονικών  πινάκων Πληροφοριών στις, δυο εισόδους του λιμένος Γαυριου, όπως είχαμε προτείνει και αποφασίσει στο ΔΣ του ΔΛΤΤΑ.

Με τιμή

Αδάμης Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου
Μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΤΑ»

Η επιστολή του Συνδέσμου Ακτοπλόων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας

Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.