"Όσα παίρνει ο άνεμος… "
Αποδεικνύεται τελικά πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν ολοκληρώνει σωστά ούτε ακόμα και ένα ΕΤΟΙΜΟ έργο. 

Το 2018, με πολύ κόπο και μεγάλες δυσκολίες, καταφέραμε να εντάξουμε τέσσερις (4) παραλίες του νησιού μας στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, για πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η Άνδρος ήταν το μοναδικό νησί που ενέταξε ΤΕΣΣΕΡΙΣ παραλίες σ΄ αυτό το πρόγραμμα προυπολογισμού 237.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι΄ αυτό το έργο. Η Άνδρος θα έδειχνε έμπρακτα το σεβασμό της απέναντι στα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση, ακόμη και η δημοπράτηση του έργου τον Ιούνιο του 2019 παραδόθηκαν ΕΤΟΙΜΑ στη νέα διοίκηση, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και τα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας. Η τελική επιλογή όμως βάσει των προδιαγραφών που είχαν τεθεί και των κριτηρίων καθώς και του αναδόχου είναι ευθύνη εκείνου που υλοποιεί το έργο. Η οποία, δημοτική αρχή, τι έκανε; Τοποθέτησε σε σημεία εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες τον εξοπλισμό εκείνον, που τελικά η ΙΔΙΑ επέλεξε, μαζί με τις ράμπες πρόσβασης.

Χωρίς καμία απολύτως στήριξη, εντελώς άτεχνα και αισθητικά ακαλαίσθητα…

Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι: ΛΑΘΟΣ θέση, και στο πρώτο μελτέμι, διαλύθηκαν όλα! Φανταστείτε να γινόταν αυτό, με τις παραλίες γεμάτες κόσμο! Επιπολαιότητα και προχειρότητα, όπως στα περισσότερα έργα.

Στο τέλος, κούρεψαν τα αλμυρίκια, με τέτοιο τρόπο που να περνάει όλη η άμμος με το μελτέμι και να λούζει τα σπίτια και τον δρόμο.

Ελπίζουμε να έχουν ακολουθήσει τις αυστηρές προδιαγραφές των υλικών και μπορεί πλέον να μην είναι δυνατόν να γίνει αισθητική αλλαγή του εξοπλισμού, που επέλεξαν, τουλάχιστον όμως ας αλλάξουν τη θέση που θα τα τοποθετήσουν και να βελτιώσουν τη στήριξη, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και να διευκολύνουν την πρόσβαση.

Τα τεχνικά στοιχεία του εξοπλισμού βάσει των προδιαγραφών που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Οικονομικών και Μεταφορών και προέβλεπε ο διαγωνισμός του 2019.

1 Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμης, συναρμολογούμενης, βοηθητικής διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

2 Προμήθεια και τοποθέτηση φωτοσυναγερμού

3 Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμου, φορητού, χώρου υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών για ΑμεΑ

4 Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμου, λυόμενου, ξύλινου αποδυτηρίου προδιαγραφών για ΑμεΑ

5 Προμήθεια και τοποθέτηση ντουζ από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 316L με στερεωτικό σταυρό σύνδεσης (αυτόματοι διακόπτες-δύο κεφαλές ντουζ)

6 Προμήθεια και τοποθέτηση χώρων σκίασης (σετ πέντε τεμαχίων)

7 Σήμανση (πληροφοριακή πινακίδα και επιδαπέδια σήμανση parking)

8 Προμήθεια και τοποθέτηση λυόμενου, ξύλινου διαδρόμου παραλίας κατάλληλου για πρόσβαση ΑμεΑ, αποτελούμενου από αρθρωτά τμήματα

Να σημειωθεί ότι ο χρωματισμός η στήριξη και η χωροθέτηση αφορούν την διοίκηση που υλοποιεί το έργο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Για την Δημοτική Παράταξη ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.