Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Λειβάδια.

Χρόνια Πολλά στον Κωνσταντίνο, την Ελένη και την Κωνσταντίνα
Photo: androslivadia.blogspot.com

Μια εικόνα ανδριώτικη, λειβαδιανή, κοντινή στις μνήμες όλων όσοι θυμόμαστε ακόμη τους επερινούς, με τις γυναίκες να φθάνουν στις εκκλησίες και να αλλάζουν τα παπούτσια του δρόμου με τα καλά τους, τους άνδρες να ψάλλουν στο αναλόγιο, τους επιτρόπους να “βγάζουν” δίσκο και να σε πασπαλίζουν κολώνια φλωρίντα, και τα παιδιά να τριγυρίζουν στις αυλές παίζοντας κυνηγητό.

Εικόνες τυλιγμένες σε κοφτά χειροποίητα κεντήματα, λαμπερά μανουάλια τριμμένα με brasso από τις ενορίτισσες, αρώματα και χρώματα που μυρίζουν άνοιξη και πάστρα… Παραμονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, κι ύστερα ανήμερα στο πανηγύρι, άρτοι, κόσμος, κεράσματα στα σπίτια και στις αυλές.

Αλήθεια πού πήγε εκείνη η Άνδρος;

Χρόνια Πολλά στον Κωνσταντίνο, την Ελένη και την Κωνσταντίνα.
Άνδρος 2021, κλείνοντας παγκοσμίως 16 μήνες κορωνοϊού.

Η ευχή μία και μόνη: Με υγεία και του χρόνου καλύτερα.

Η φωτογραφία από το blog του Συλλόγου Λειβαδίων είναι της Μαντούλας Μανδαράκα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.