Στις λευκές περιοχές της Άνδρου, για τις οποίες γενικότερα αναφέρεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κ. Πιερρακάκης τονίζονταςότι «Με το https://white-areas.gov.gr για τις «Λευκές Περιοχές» παρέχουμε δωρεάν και χωρίς γραφειοκρατία τηλεοπτικό σήμα στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών αναφέρθηκε και ο βουλευτής του νομού κ. Φ. Φόρτωμας

Οι λευκές περιοχές της Άνδρου, για την Digea στο gov.gr και ο Φ. Φόρτωμας

Η αναφορά Φ. Φόρτωμα

Οι λευκές περιοχές της Άνδρου, για την Digea στο gov.gr και ο Φ. Φόρτωμας
Το πρόβλημα των «λευκών περιοχών»
και πιο συγκεκριμένα της Άνδρου, η οποία έχει περιοχές που αδυνατούν να κάνουν λήψη του ψηφιακού σήματος της Digea και είχε κάνει σχετική αναφορά ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, επιλύεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Φόρτωμας τον Ιανουάριο του 2021 και μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, είχε θέσει υπόψιν του κ. Υπουργού τις επιστολές του Δήμου Άνδρου που αφορούσαν στο θέμα των «λευκών περιοχών» της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, οι οποίες δεν καλύπτονται από κανένα πομπό και δε λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα της Digea. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά και άλλες νησιωτικές περιοχές, πέραν της Άνδρου.

Δυνάμει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι πολίτες όπου και εάν βρίσκονται θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να κινούν τη σχετική διαδικασία μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr, έξυπνα και απλά, χωρίς δικαιολογητικά και ουρές στο ΚΕΠ.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πραγματικότητα τη μετατροπή της διακυβέρνησης αυτής της χώρας σε ψηφιακή διακυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο και ο κάθε κάτοικος απομακρυσμένου νησιού έχει τη δυνατότητα να δηλωθεί πλέον ισάξιος και ισότιμος πολίτης με τον κάτοικο της ηπειρωτικής Ελλάδας ή τον κάτοικο των αστικών κέντρων. Η επίλυση του θέματος των «λευκών περιοχών» είναι μια μεγάλη δικαίωση για το νησί της Άνδρου, αλλά και γενικότερα για τις Κυκλάδες. Συνεργαζόμαστε για την άμεση λύση όλων των θεμάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των νησιών και μαζί περνάμε στην «έξυπνη» εποχή, όπου η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά, δίνοντας λύσεις σε όλα τα θέματα της κοινωνίας μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.