7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η ζωή παίρνει πάλι εμπρός, μετά την πανδημία αλλά με όλους τους περιορισμούς προκειμένου ο Πολιτισμός να φωτίσει το δρόμο μας.

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η ζωή παίρνει πάλι εμπρός!
Photo: Μ. Λαμπριάδου

Λιτός και σαφής ο Παντελής Βούλγαρης σημειώνει: «7ο ραντεβού στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας στην Άνδρο. Και πάλι μαζί τον Αύγουστο.

Επειδή τις προηγούμενες φορές περάσαμε εκεί όμορφα βράδια με θέατρο, μουσική και χορό.

Και φέτος λοιπόν, προσαρμοζόμαστε με προσοχή στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και προσμένουμε να συναντηθούμε με σημαντικούς καλλιτέχνες, να χαρούμε τη δουλειά τους».

Το δελτίο τύπου

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η ζωή παίρνει πάλι εμπρός!

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, πραγματοποιείται από την 1η έως τις 20 Αυγούστου, στο μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας του νησιού.

Για μία ακόμα χρονιά, η Άνδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ της Άνδρου παρουσιάζει ένα εξίσου ενδιαφέρον πρόγραμμα με εκείνα των προηγούμενων ετών και υποδέχεται σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μυρτώ Αλικάκη, o Μανώλης Δούνιας, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος,ο Γιάννης Κακλέας, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Μαίρη Μηνά, ο Γιάννης Μπέζος, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Άρης Σερβετάλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, καθώς και τα πνευστά της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου, τα συγκροτήματα ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και ΣΤΙΧΟΙΜΑ, το θίασο Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού. Επίσης, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις που αφορούν στη συγκεκριμένη θεματική.

Η διοργάνωση γίνεται και φέτος από την Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και τελεί υπό την υποστήριξη και αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

O σχεδιασμός της αφίσας θα προκύψει από το διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου. Όλα τα σχέδια των φοιτητών θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Ανοιχτού θεάτρου Χώρας Άνδρου καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08

Συναυλία «1821-2021 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» των Συνόλων   Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ με την Μικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του ΜΟΥ.Σ.Α.-διοργάνωση ΜΟΥ.Σ.Α. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 04/08

Θεατρική παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

ΠΕΜΠΤΗ 05/08

Θεατρική παράσταση «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08                
Θεατρική παράσταση «Νικήρατος» της Ευανθίας Καΐρη,σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση

TΡΙΤΗ 10/08

Ομιλία με θέμα «Θεόφιλος Καΐρης: Μια οδύσσεια ιδεών» με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη – Διοργάνωση Καϊρείου Βιβλιοθήκης

ΠΕΜΠΤΗ 12/08

Εργαστήρι για παιδιά κατασκευής παραδοσιακής φιγούρας Καραγκιόζη από τον θίασο Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08

Παιδική παράσταση «Το παραμύθι της Οδύσσειας – Ο Καραγκιόζης στο νησί του Κύκλωπα»του θιάσου Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08                
Συναυλία hiphop με τους ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και ΣΤΙΧΟΙΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19/08               
Συναυλία «Η εποχή του θερισμού» Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/08

Εκδήλωση με θέμα «Νέα ματιά στην επαναστατημένη Άνδρο» – διοργάνωση Κληροδότημα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη – Άνδρου & Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών /Ε.Ι.Ε

 INFO
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 1-20 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου Προπώληση εισιτηρίων από 15 Ιουλίου στο http://www.ticketservices.gr Πληροφορίες www.festivalandros.gr

Σημειώνεται ότι τηρούνται αυστηρά όλοι οι υγειονομικοί κανονισμοί τόσο κατά τις πρόβες όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια εργαζομένων και θεατών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.