Σε επίπεδα 2019 οι αφίξεις του τριημέρου στην Άνδρο αναπτερώνουν τις ελπίδες των κατοίκων του νησιού για τους επόμενους μήνες με το βαρόμετρο του τουρισμού να είναι υψηλό.

Σε επίπεδα 2019 οι αφίξεις του τριημέρου στην Άνδρο
Photo: Ευάγγελος Κρασούλης

Έτσι μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι το πρώτο μήνυμα για το νησί μας εν όψει και της φετινής δύσκολης -λόγω κορωνοϊού- θερινής περιόδου.

Την Παρασκευή (αρχή του τριημέρου) και το Σάββατο (κορύφωση της κίνησης) αποβιβάστηκαν στην Άνδρο 6.444 επιβάτες, καθώς και 1.661 Ι.Χ. οχήματα και 189 δίκυκλα. Σε σχέση με πέρυσι, η μεγάλη αύξηση ήταν λίγο έως πολύ δεδομένη (88% σε επιβάτες και 77% σε οχήματα) καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος του 2020 συνέπιπτε με την παραμονή ισχύος των αυστηρών υγειονομικών μέτρων αποφυγής διασποράς της νόσου covid-19.

Σε επίπεδα 2019 οι αφίξεις του τριημέρου στην Άνδρο

Πάντως σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή, το φετινό τριήμερο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του 2019. Αν όμως υπολογίσουμε ότι και φέτος το καλοκαίρι παραμένει με χαλαρότερα αλλά σε ισχύ υγειονομικά μέτρα τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το νησί παραμένει να κινείται ανοδικά τα τελευταία χρόνια…

Σε επικοινωνία με τον Λιμενάρχη Άνδρου Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόδωρο Κραψίτη, μας επισημάνθηκε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε μάλιστα νωρίτερα για την Άνδρο, αφού και την Πέμπτη 17-06-2021 αποβιβάστηκαν στο Γαύριο προερχόμενοι από Ραφήνα επιπλέον 1.577 επιβάτες και 564 οχήματα. 

Σε επίπεδα 2019 οι αφίξεις του τριημέρου στην Άνδρο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.