Ο Θ. Σουσούδης στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

Στις εργασίες του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ» συμμετέχει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άνδρος, Νέοι Ορίζοντες» και πρώην Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Ο κ. Σουσούδης απηύθυνε χαιρετισμό και προήδρευσε συνεδρίας του προγράμματος, που φέτος φέρει τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης». Το πρόγραμμα διεξάγεται στην Ύδρα, στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών “Mελίνα Mερκούρη”, από 11-14 Ιουλίου 2021.

Οργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία  με το Πρόγραμμα ΝΕ Σπουδών του Τμήματος ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, ενώ συμμετέχει ο Κύκλος Ακαδημαϊκών της Βοστώνης. Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την αιγίδα Ύδρας και υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο Θ. Σουσούδης στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

Ειδικότερα, ο κ. Σουσούδης, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, καθώς η αρχική διοργάνωση είχε γίνει επί της δικής του θητείας στον δήμο, θα προήδρευσε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου μίας πολύ ενδιαφέρουσας συνεδρίας με τον τίτλο «Γλώσσα και έκφραση στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο». Σε αυτή θα συμμετείχαν οι κ.κ. Νicolas Prevelakis, Assistant Director of Curricular Development at the Center for Hellenic Studies and Lecturer on Social Studies, Committee on Degrees in Social Studies, Harvard University, Ιωάννης Σέργιος Μανδαλίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής CNN Greece, Εlena Panaritis, Economist – Policy Innovator and Social Entrepreneur Founder of Thought for Action, Visiting Professor Stanford University, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Διδάκτωρ Νεοελληνικών Σπουδών και Ιστορίας, Université Paul-Valéry Montpellier, Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Θεμάτων Study in Greece, καθώς και η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Associate in Linguistics, CHS – GR, Harvard University.

Ο Θ. Σουσούδης στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

 

 Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης, «αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διεθνούς ακτινοβολίας, το οποίο πρωτοξεκίνησε στο νησί μας, ταξιδεύει στην Ελλάδα και στον κόσμο τις ιδέες του, και φιλοδοξία μας είναι να επιστρέψει στην Άνδρο. Πρόκειται για μία διοργάνωση, την οποία υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δεδομένου ότι αναδεικνύει κατεξοχήν επίκαιρα θέματα και έχει ένα ισχυρό αποτύπωμα στους νέους, που είναι και ο μεγάλος άξονας αναφοράς της».

Ο Θ. Σουσούδης στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.