Τελικά η “Αδαμαντία” φαίνεται πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αθηναϊκές γκαλερί. Μπορεί κάλλιστα να τις συναγωνιστεί άνετα. Τουλάχιστον όσον αφορά στην ταχύτητα με την την οποία η μια έκθεση διαδέχεται την άλλη, σε διάστημα 15νθημέρου. Και όλα γίνονται με εξαιρετική φροντίδα, αμεσότητα και απόλυτο σεβασμό στα δημιουργήματα των καλλιτεχνών.

Απόψε στην Αδαμαντία “Ο Συνοικισμός” Χαρακτικής ζωντανεύει στους τοίχους… Συγχαρητήρια Αττική!

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Χρήστος Αγγελόπουλος ,Σκαρδαμύσσων IV, λινόλεουμ,, 64×46 cm. , 2021

 

 

 

Η αίθουσα τέχνης «Αδαμαντία», στο Νειμποριό της Άνδρου, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση χαρακτικής «Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ».

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Κανούτο Κάλλαν, Το νου σου, νεταξοτυπία, 60x50cm, 2021

Ο  Συνοικισμός του Νειμποριού δημιουργήθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή σε απόσταση αναπνοής από τη μεγαλοαστική πρωτεύουσα, τη Χώρα. Σε έναν τόπο σχεδόν παρθένο γύρω από τη φάμπρικά του, που λειτούργησε αρχικά ως μεταξουργείο και αποτέλεσε μετά το οριστικό κλείσιμό του την πρώτη στέγη των προσφύγων.     

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Ελένη Κάπρου, Exodos, οξυγραφία και λινόλεουμ,, 45χ49εκ.,2021

 

Ο ερχομός τους σηματοδότησε μια νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή. Με την παραγωγή άγνωστων προϊόντων για τους ντόπιους όπως το γιαούρτι που μεταφέρανε σε βαλιτσούλες στα ορεινά χωριά, το παγωτό, το σάμαλι. Με τη δημιουργία οργανωμένων μπακάλικων στη Χώρα, την εισαγωγή ακόμη και μηχανών αλέσματος καφέ από το εξωτερικό και την τοποθέτηση ντουσιέρων στα κοντινά Γιάλια. 

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Γιάννης Κολιός, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ, μεικτή τεχνική σε καμβά,5x (30cmx40cm) (1,50x40cm)

Η μεταπολεμική μετανάστευση της πλειοψηφίας τους στην Αμερική και η καταστροφική τσιμεντοποίηση των σπιτιών τους από τη δεκαετία του ΄70  αλλοίωσε οριστικά το χαρακτήρα του. Οι πρόσφυγες όμως  είχαν προλάβει να μπολιάσουν τον ντόπιο πληθυσμό. 

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Ανδριάνα Κώτση, Κοκκινούρης, ξυλογραφία, 55x75cm, 2021
Έξι εικαστικοί επιχειρούν με τις τεχνικές και τα μέσα της χαρακτικής τέχνης να μας δώσουν το αποτύπωμά του και να μας ταξιδέψουν πίσω και μέσα στο χρόνο. Να δείξουν όλον αυτόν τον ξεχασμένο πλούτο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"
Δημήτρης Μηλιώτης, Χωρίς τίτλο, Οξυγραφία, ξηρή χάραξη- μεικτή τεχική,25x25cm, 2021

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Κανούτο Κάλλαν, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κολιός, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης                              

Η έκθεση θα διαρκέσει

17-30 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας

καθημερινά

11.00-14.00 & 19.00-22.00

Απόψε 17.7.2021 στην "Αδαμαντία" "Ο Συνοικισμός"

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.