Από σήμερα Σάββατο, 31 Ιουλίου στις 8μμ έως Σάββατο, 14 Αυγούστου

Η Υδρούσα στην "Αδαμαντία"

η αρχόντισσα Άνδρος, αυτό το καλοκαίρι στο χώρο Τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό, με την ομαδική εικαστική έκθεση ΥΔΡΟΥΣΑ – πηγή Τέχνης φιλοδοξεί στην Διαφορά!!!

«Δεν είναι ανάγκη πλέον να κρυφθώ / Είμαι στην Άνδρο». «Κρατώ στο χέρι μου ένα κογχύλι και λέγω μέσα μου Άνδρος-Υδρούσα. [. . .] Είμαι ταξιδευτής και επιστροφεύς. Φέρνω στην Άνδρο το παιδί μου. Το όνομά του είναι Λεωνίδας. Είναι γερό και πράο. Η ημέρα είναι πανηγυρική. Ο ήλιος λάμπει. Ο αήρ μυρίζει από ανθούς πορτοκαλιάς και λεμονιάς. Το πέλαγος φρικιά. Κορυδαλλοί διασχίζουν τον αιθέρα. Η νήσος αγάλλεται. Η καρδιά μου σκιρτά. Εις την ψυχήν μου τρίζουν και ηχούν βοερά πτερά μεγάλων αρχαγγέλων. Αίφνης από τα σπλάχνα μου ανέρχεται μία φωνή και μέσα σε φως απόλυτον κραυγάζω.: «Άνδρος-Υδρούσα, Χαίρε!»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, Η ΑΝΔΡΟΣ του Ανδρέα Εμπειρίκου)

Στην Υδρούσα (μια από τις αρχαίες ονομασίες της Άνδρου), στην Άνδρο που σύµφωνα µε τον Ανδρέα Εµπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου», στην Άνδρο με τα άφθονα νερά, τα  ψηλά δέντρα και τις πολλές και όμορφες παραλίες ταξιδεύει η Τέχνη 39 αξιόλογων, σύγχρονων εικαστικών, δημιουργώντας με τα έργα τους μια ξεχωριστή πηγή Τέχνης σε ένα νησί που πέραν της αρχοντιάς του έμαθε από νωρίς να αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της Τέχνης και να τη στηρίζει.

Η ομαδική εικαστική έκθεση ΥΔΡΟΥΣΑ – πηγή Τέχνης σας καλεί να επισκεφτείτε τον όμορφο και φιλόξενο χώρο τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό της Άνδρου στον οποίο φιλοξενούνται έργα 39 σύγχρονων εικαστικών που αναδεικνύουν τη σύγχρονη εικαστική σκηνή στην Ελλάδα που ανθεί παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 31 Ιουλίου στις 8μ.μ. και διαρκεί έως το Σάββατο, 14 Αυγούστου. Είναι επισκέψιμη καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η είσοδος στην έκθεση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για το concept της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Conti (Kiki Counduros) – Helen Mudie Ioannidou – Mike Vira – Nikolas Karathanasis – Aikaterini Kondyli – Γιώτα Αγγελοπούλου – Αναστασία Ανθρακοπούλου – Έλενα Αρσενίδου – Φανή Γαβαλά – Ματίνα Γιάγκα – Σωτήρης Γιολδάσης – Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου – Βάσια Κακαβούλη – Γιάννης Καμίνης – Μιράντα Κατσίφα – Γεωργία Κοκκίνη – Κωνσταντίνος Κοτρότσιος – Αλεξία Κουδιγκέλη – Μίνα Κουζούνη – Λίνα Κουντουράκη – Μαρίνα Κορέλλη – Βάσια Μουστάκα – Αθανασία Νούνη – Γιώργος Ντέρος – Πόπη Παλατιανού – Αριστέα Παναγιωτακοπούλου – Μαριέττα Παπαγεωργίου – Θεοδοσία Παπαδοπούλου – Αγγελική Παπακωνσταντίνου – Δώρα Πασαλόγλου – Λίνα Ρωμανού – Αναστασία Ζωή Σουλιώτου – Κατερίνα Σωρούλα – Μανταλένα Τάνη – Γιάννης Τζομάκας – Ξανθή Τσαλούπη – Κατερίνα Χατζή – Γιώργος Χουντάλας – Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Κατά την έναρξη και τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, με βάση τα επίσημα μέτρα που κάθε φορά ανακοινώνονται για τους χώρους τέχνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.