Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης το Σάββατο 7 Αυγούστου με την έκθεση της Α. Γρυλλάκη αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η έκθεση INNERSCAPES της Αναστασία Γρυλλάκη, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό, φιλοξενείται από τις 7 έως τις 31 Αυγούστου στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου. Στην ενότητα Innerscapes, η εικαστικός και σκηνογράφος Αναστασία Γρυλλάκη αφήνει πίσω της τη θεατρική σκηνή για να δημιουργήσει ένα δισδιάστατο περιβάλλον προσωπικής αφήγησης που γενναιόδωρα προσφέρεται στον παρατηρητή ως χώρος προβολής υποκειμενικών συμβολισμών και ενοράσεων. Aκαθόριστα αλλά οικεία φυσικά τοπία, απαλά ονειρικά χρώματα με ασυνήθιστη ένταση κι ένα αίσθημα γαλήνης εν μέσω μιας υπαρξιακής αναταραχής, χαρακτηρίζουν τα ενδο-τοπία όπου η εικαστικός δίνει υλική υπόσταση σε εσωτερικές εικόνες, συγκινήσεις και προπάντων αποκαλύψεις. Επηρεασμένη από την επέτειο των 200 χρόνων από τον ελληνικό αγώνα της ανεξαρτησίας, η καλλιτέχνις προσθέτει στη σειρά ενδο-τοπίων 7 νέα έργα που συνδιαλλέγονται με τέσσερα στάδια του αγώνα: ιδέα, μάχη, νίκη, ελευθερία. Αφουγκραζόμενη τις ψυχικές διεργασίες και αμφιταλαντεύσεις που βιώνει το ηρωικό υποκείμενο για να φτάσει στην υπέρβαση του φόβου και να ωθηθεί στην υπέρτατη θυσία, η εικαστικός αποτίει έναν ειλικρινή φόρο τιμής στους απανταχού αγωνιζόμενους για εσωτερική και εξωτερική ελευθερία.

Γιαλένα Κλειδαρά Επιμελήτρια έκθεσης

Ανοίγει το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης με την έκθεση της Α. Γρυλλάκη

Η Αναστασία Γρυλλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts με καθηγητή τον Vladimir Velicovic με εξειδίκευση στο σχέδιο. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό. Ακολούθησαν ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Ζυγός στην Αθήνα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθου στην Ήπειρο. Επίσης μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις: όπως στη Πινακοθήκη Πιερίδη, γκαλερί Δίμιτο-Κρήτη, Jim Thomson Group – Αθήνα, Gallery K London. Παράλληλα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξελίσσει το concept «art2where» δουλεύοντας με ανακυκλώσιμα χρηστικά αντικείμενα και ρούχα. Το 2004 σαν Head Designer σχεδίασε και δημιούργησε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ της «Κλεψύδρας» για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 μέχρι και το 2012 δούλεψε σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος για μια σειρά θεατρικών και χοροθεατρικών παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στο Altera Pars Theatre, για το Φεστιβάλ Αθηνών πάντα σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους όπως τη Φρόσω Λύτρα, τη Μαριάννα Κάλμπαρη, τον Άγγελο Μέντη, τον Φώτη Νικολάου. Επίσης έχει δουλέψει σαν καλλιτεχνική επιμελήτρια για την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Art Show of 20 Young Artists) και το Μουσείο Γουλανδρή (Gemine Muse). Έργα της βρίσκονται στο ξενοδοχείο Sofitel του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Άνδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.