Η ανοιχτή επιστολή του κ. Ματθαίου Μανσόλα κατοίκου Λαμύρων προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη αφορά στην έκτακτη διακοπή στην υδροδότηση των Λαμύρων στην οποία προέβη ο πρόεδρος της κοινότητας της περιοχής. 

Ανοιχτή επιστολή Μ. Μανσόλα προς Δήμαρχο Άνδρου για το νερό των Λαμύρων
Πιταράς

Επιστολή 1

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ, κο ΛΟΤΣΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Από: Ματθαίο Μανσόλα 84500, ΛΑΜΥΡΑ ΑΝΔΡΟΥ

Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Σε συνέχεια της νέας ανακοίνωσης διακοπής της υδροδότησης του οικισμού Λαμύρων (στο παρακάτω link της Ανδριακής https://andriakipress.gr/2021/08/11/diakopi-neroy-mechri-neoteras-sta-lamyra/), για την οποία προφανώς και είστε ενήμερος άρα και σύμφωνος, παραθέτω κάτωθι κάποια καίρια ερωτήματα, εκπροσωπώντας σημαντικό αριθμό κατοίκων της κοινότητας:

  1. Ο κος Αστράς ενεργεί βάσει κάποιων αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου? Αν ναι, θα ήθελα σας παρακαλώ να μας τις γνωστοποιήσετε.
  2. Ποιος εκτελεί τη διαδικασία της διακοπής? Ειδικός υδραυλικός του δήμου παρουσία εκπροσώπου σας?
  3. Ο κος Αστράς μόνο με κατεπείγουσες ανακοινώσεις λειτουργεί? Δηλαδή, η εξάντληση του νερού της δεξαμενής γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη? Μήπως θα έπρεπε να το παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πριν και κατά την περιόδο αιχμής ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να προλαμβάνει τις “επείγουσες” διαδικασίες?
  4. Βάσει ποιας ιδιότητάς του ο κος Αστράς κρίνει αν η χρήση του νερού είναι “συνετή”, και τι συνιστά την “άσκοπη κατανάλωσή” του. Σας διαβεβαιώ οτι όλοι οι κάτοικοι των Λαμύρων χρειάζονται νερό για τις βασικές τους ανάγκες, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ:

  1. Το εν προκειμένω πρόβλημα δεν είναι νέο αλλά χρονίζει
  2. Φαντάζομαι οτι η δημαρχία σας ενδιαφέρεται να αυξήσει τους επισκέπτες στο νησί και όχι να διώξει και τους λίγους μονίμως εναπομείναντες
  3. Χρεώνει τους μονίμους κατοίκους με τέλη ύδρευσης
  4. Το νέρο είναι δημόσιο αγαθό 1ης προτεραιότητας το οποίο ο δήμος έχει την υποχρέωση να παρέχει αδιαλήπτα στους κατοίκους του

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ:

  1. Για ποιο λόγο ο κος Αστράς ξαφνικά ανακάλυψε πρόβλημα στην υδροδότηση των Λαμύρων?
  2. Αν σας είχε ενημερώσει εγκαίρως, σε ποιες ενέργειες προβήκατε για να διευθετήσετε το φλέγον αυτό ζήτημα?
  3. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να λύσετε το πρόβλημα τόσο για την φετινή περίοδο, αλλά και για το μέλλον με τρόπο μόνιμο, οριστικό και βιώσιμο.

Η επιστολή κοινοποιείται και στην Ανδριακή, όπου ο Δήμος σας ανακοίνωσε τη διακοπή, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν επίσημα όλοι οι ενδιαφερόμενοι από τον καθ’ύλην αρμόδιο.

Με την επιφύλαξη παντώς νομίμου δικαιώματός μου

Με τιμή

Εκ μέρους των κατοίκων των Λαμύρων που κάνουν “συνετή χρήση νερού”

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΝΣΟΛΑΣ

Επιστολή 2

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ, κο ΛΟΤΣΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

 

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μου σας ενημερώνω ότι ο Δήμος σας, προέβη αυθαίρετα σε επιλεκτική διακοπή της υδροδότησης, μια και στην περιοχή των πίσω Λαμύρων η υδροδότηση συνεχίζεται κανονικά. Ο κος Αστράς δεν μας απαντά, ώστε να καταλάβουμε πως το νερό είναι αρκετό για κάποιους.

Πλέον των προηγούμενων ερωτημάτων μου, σας παρακαλώ ενημερώστε μας:

  1. Με ποια κριτήρια κάνει ο Δήμος σας την επιλογή ποιος θα έχει νερό και ποιος όχι.
  2. Ποιος ευθύνεται για την επιλογή.

Ευχαριστώ

Μα την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Ματθαίος Μανσόλας

Σημείωση: Εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ /andriakipress.gr δημοσιεύει τις ανοιχτές επιστολές που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.

Στα πλαίσια αυτά  η ΑΝΔΡΙΑΚΗ  δημοσιεύει τις εν λόγω επιστολές που αφορούν το κοινό και το ζωτικής σημασίας αγαθό του νερού. Παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν συμμερίζεται απαραίτητα καμία από τις εκφερόμενες απόψεις στις συγκεκριμένες επιστολές ή και ενδεχόμενα σε όσες ακολουθήσουν.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.