Ξημέρωμα στις υδροφόρες για τον Σ.Ε.Δ.Α. και τους άνδρες του που πριν βγει ο ήλιος βρισκόταν στο Ζαγανιάρι και στα Λάμυρα “πληρώνοντας” τις δεξαμενές των χωριών από δύο υδροφόρες σε κάθε μία.

Ξημέρωμα στις υδροφόρες για τον Σ.Ε.Δ.Α.

Ακούραστα και ασταμάτητα οι άνδρες του Σ.Ε.Δ.Α. “θεραπεύουν” το πρόβλημα της λειψυδρίας που φαινόταν από τον περασμένο χειμώνα πως θα ενσκύψει το καλοκαίρι στο νησί.

Ξημέρωμα στις υδροφόρες για τον Σ.Ε.Δ.Α.

Πόσω μάλλον τώρα που η Άνδρος είναι γεμάτη -στην κυριολεξία- κόσμο. Το θέμα της πρόληψης για αυτή την κατάσταση είναι μια άλλη ιστορία, που καλό είναι οι ενασχολούμενοι με τα κοινά αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι, μόνιμοι και μη, να το θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα από τον Σεπτέμβριο κιόλας. Τα Αποίκια είναι ένα παράδειγμα…

Ξημέρωμα στις υδροφόρες για τον Σ.Ε.Δ.Α.

Στο μεταξύ 100% πληρότητα απέκτησαν τελικά χθες (10.8.2021) οι άδειες δεξαμενές του Όρμου με τις ασταμάτητες επεμβάσεις του Σ.Ε.Δ.Α. από το πρωί, με τις υδροφόρες και οδηγούς τον Στέλιο Βαρθολομαίο και Νίκο Χαζάπη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του κ. Τζιώτη που πρόσφερε νερό από την ιδιωτική του γεώτρηση λύνοντας το θέμα της πολύωρης αναμονής μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Αποτελεσματική ήταν η βοήθεια των υδραυλικών του Κορθίου Δημήτρη Γρυμάνη, Στρατή Τηνιακού και Στέλιου Δράκου που όπως λέει χαρακτηριστικά ο Στέλιος Βαρθολομαίος: Βοήθησαν στο έπακρο! 

Ξημέρωμα στις υδροφόρες για τον Σ.Ε.Δ.Α.

Στο τέλος της χθεσινής ημέρας ακολούθησε και η πλήρωση της δεξαμενής των χωριών Γιαννισαίου Επισκοπείου και Λαρδιας

Να σημειωθεί ότι οι τα οχήματα ΣΕΔΑ 6 και ΣΕΔΑ 7 με τους ακούραστους οδηγούς Νίκο Χαζάπη -πρόεδρο Σ.Ε.Δ.Α. και Δημήτρη Χαζάπη βρίσκονται σε 24ωρη επαγρύπνηση και δράση απαντώντας στην έκκληση του Δήμου Άνδρου νυχθημερόν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της λειψυδρίας που ταλανίζουν κυρίως τα χωριά του νησιού. 

Τα χωριά με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι: Όρμος Κορθίου, Πισκοπειό, Γιαννισαίο, Λαρδιά, Ρωγό, Ζαγανιάρι, Φάλλικα, Λάμυρα, Στραπουργιές, Πιτροφός κ.α.

Παράλληλα οι υδροφόρες του Σ.Ε.Δ.Α. είναι επιφορτισμένες να μεταφέρουν και να τροφοδοτούν με νερό όλα τα πυροσβεστικά οχήματα τόσο του Σ.Ε.Δ.Α. όσο και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Photo: Στέλιος Βαρθολομαίος
Ευχαριστούμε Σ.Ε.Δ.Α.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κατάσταση στην Άνδρο περιγράφεται μόνο ως θλιβερή (και) στο θέμα της υδροδότησης. Τα προβλήματα γνωστά από χρόνια, οι προεκλογικές υποσχέσεις έφυγαν με τον αέρα, ο φετινός χειμώνας άνυδρος, η εμπειρία των διοικούντων σε δημαρχεία, επαρχεία κ.α αποδεικνύεται ότι δεν βελτίωσε ούτε στοιχειωδώς την δράση και αποτελεσματικότητά τους και τελικά, η Άνδρος το καλοκαίρι του 2021 έχει τρελαθεί στις διακοπές νερού και στην δίψα! Μπας φταίει που ξέχασαν να προσλάβουν κι έναν ειδικό σύμβουλο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.