Το μήνυμα του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη για τον 15Αύγουστο
Photo: Team Andriakipress

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην χώρα μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς με την μετάλλαξη Δέλτα να «καλπάζει» και το επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένα νησιά να ανεβαίνει επικίνδυνα. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία η Πάρος έχει δείκτη θετικότητας 4,65%, η Τήνος 2,85% και η Νάξος 5,32%.  Την ίδια ώρα, η Άνδρος με ημερομηνία Αναφοράς: 2021-08-11 έχει δείκτη θετικότητας ελέγχων: 2.32% 7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 26.3 και εβδομαδιαία τάση Ανοδική.

Με αυτά τα δεδομένα το μήνυμα του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη “χτυπάει καμπανάκι” για την προστασία της δημόσιας υγείας ιδιαίτερα στην γιορτή του 15Αύγουστου που η κίνηση έχει πλέον κορυφωθεί -με εκπρόσωπο του τουρισμού να λέει χαρακτηριστικά: “Στο νησί σήμερα δεν υπάρχει πλέον ούτε ράντζο διαθέσιμο”.
Το μήνυμα του Δημάρχου

Ανδριώτες και Ανδριώτισσες, Φίλοι και φίλες επισκέπτες,

 Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου, της μεγάλης εορτής της Παναγίας, κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Άνδρος υποδέχεται πλήθος επισκεπτών, και αυτό το καλοκαίρι. 

Φέτος, καλούμαστε να ζήσουμε με γνώριμους– πριν από την Covid-19- ρυθμούς, έχοντας, όμως, την προσοχή μας στραμμένη στη διασπορά του ιού. Η προστασία της ατομικής υγείας είναι ενστικτώδης απόφαση. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας όμως, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών  και της στάσης ευθύνης όλων μας, Αρχών και ανθρώπων. Πάνω σε αυτό, σας καλώ να σκεφθούμε το πόσο σημαντικά πράξαμε από την αρχή του ανοίγματος του τουρισμού και καταφέραμε να πρωταγωνιστεί η Άνδρος ως ασφαλής προορισμός· Καλώ όλους και όλες να συμβάλλετε με τη στάση σας να συνεχίσει η Άνδρος να είναι ασφαλής προορισμός.

Απευθύνω έκκληση για προσοχή και αυτοπεριορισμό, καθώς αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας· η υγεία προέχει και γι’ αυτό καλώ να λάβουμε υπόψη μας την ανάγκη να περιοριστούν οι εκδηλώσεις στο μέγιστο δυνατό και να εφαρμόζονται οι κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Όσο τηρούμε τα μέτρα, τόσο αυξάνουμε την ευημερία στην Άνδρο, δυναμώνουμε την τοπική οικονομία και είμαστε υγιείς, για να γιορτάσουμε και πάλι την Παναγιά.    

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.