Σε λιγότερο από δύο ώρες η “επαναστατική” παρέλαση που θα ξεκινήσει πολύχρωμη με λάβαρα και παραδοσιακά κοστούμια να φθάσει στο σπίτι του Καΐρη στην πλατεία του Αη-Γιώργη και μετά να συνεχίσει στη Ρίβα θα δώσει τον τόνο για την αναπαράσταση της μάχης και το κάψιμο της Κανάριας του Μπειρίκου

Μία ώρα παρά...κάτι από την "Κανάρια"
Οι Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης – 2η μέρα – Το κάψιμο της Κανάριας
To 7° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2021 ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με ομιλίες, χορούς και εξαιρετική παραδοσιακή μουσική από τους Amoroza Ensemble. Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Νέα Ματιά στην επαναστατημένη Άνδρο» οργανώθηκαν από το Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου και ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 με «Το κάψιμο της Κανάριας».

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Περί την ώρα 19.15 θα ξεκινήσει πομπή με παραδοσιακές φορεσιές από το Ανοικτό Θέατρο του Φεστιβάλ, κρατώντας τα δύο λάβαρα της Επανάστασης, συνοδεία μουσικής και παραδοσιακών οργάνων (Amorosa).
Θα γίνουν τρεις στάσεις συμβολικού χαρακτήρα, μια σε κάθε πλατεία (Γηροκομείου – Θεοφ. Καϊρη – Αγίου Γεωργίου). Η πομπή θα φτάσει στον Άγιο Γεώργιο περίπου οκτώ παρά τέταρτο (19.45).

Η πομπή θα καταλήξει στην πλατεία Αφανούς Ναύτου και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός… τα δύο λάβαρα, με συνοδεία βρακοφόρων, θα υψωθούν στα κατάρτια της «Κανάριας» που θα βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμανάκι του Αφανούς Ναύτου και θα ξεκινήσει αργά να κάνει το γύρο του Κάστρου.

Η υπόλοιπη πομπή θα σταματήσει στην πλατεία, όπου θα χορέψουν με παραδοσιακές στολές ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου με μουσική επένδυση από τους Amoroza Ensemble.

Μόλις τελειώσει ο χορός και το τραγούδι «Του Μπειρίκου την Κανάρια», θα ξεκινήσει ένα Show χωρίς πυροτεχνήματα καθώς δεν το επιτρέπει ο καιρός.

Παράγοντες που συμμετέχουν:
Κληροδότημα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη- Άνδρου
Κληροδότημα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη- Σύρου
Λύκειο Ελληνίδων Σύρου
Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών (Ε.Ι.Ε)
Φεστιβάλ Άνδρου
Σύλλογος Γυναικών Άνδρου
Δήμος Άνδρου
Ναυτικός Όμιλος Άνδρου
Λόχος Εθνοφρουράς Άνδρου

Υπεύθυνος Πυροτεχνημάτων: Κώστας Κωνσταντής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.