Από την Κρήτη στο Συνετί με χορό και παραμύθι

Από την Κρήτη στο Συνετί με χορό και παραμύθι οι μικροί κάτοικοι και φίλοι του χωριού -αλλά και οι μεγαλύτεροι- και του νησιού γενικότερα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα ακούσματα της λεβεντογέννας Κρήτης και να μυηθούν στα “στιβάνια του παππού” από τον ερευνητή δάσκαλο και συγγραφέα Γιάννη Μεγαλακάκη την Πέμπτη 19.8.2021 στο Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπνευστές αλλά και συντελεστές του εγχειρήματος.

Οι εντυπώσεις

Το απόγευμα της 19ης Αυγούστου 2021 ήταν αφιερωμένο στο παραδοσιακό παραμύθι και στον κρητικό χορό.

Ο Γιάννης Μεγαλακάκης,στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι του “Τα στιβάνια του παππού” και στο τέλος δίδαξε κρητικούς χορούς, σε μικρούς και μεγάλους.Παθιασμένος με την παράδοση του τόπου μας και κυρίως της Κρήτης, ακούραστος και ενθουσιώδης, μετέδωσε σε όλους την ενέργεια και το μεράκι του.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά  και ελπίζουμε η συνεργασία μας να επαναληφθεί στο μέλλον.       

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου   

Μαργαρίτα Κορκοδείλου

Από την Κρήτη στο Συνετί με χορό και παραμύθι 

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις το πάθος και το όραμα της δημιουργίας στα βήματα και την πορεία ενός ανθρώπου. Ο Γιάννης Μεγαλακάκης διοργάνωσε μια διαφορετική χαρούμενη βραδιά  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας την παράδοση και την ομορφιά ενός άλλου αγαπημένου νησιού μας, της Κρήτης.Μας μίλησε για την τέχνη, την ιστορία και την αφήγηση του χορού, μέσα από το βιωματικό παιδικό του βιβλίο, “Τα στιβάνια του παππού”, αλλά και μέσα από την επαφή, την επικοινωνία και τη ζωντάνια της κίνησης. Ήταν μια απολαυστική βραδιά για όλους και τον ευχαριστούμε πολύ, για την έμπνευση και τη χαρά που τόσο απλόχερα μας μοίρασε.

“Ο Γιάννης έβαλε ψυχή από της Κρήτης τη θωριά

κ’ έτσι γλυκά τη μοίρασε στης  Άνδρου τα παιδιά”

Με εκτίμηση,

Αριστέα Γράβου Εικαστικός & Δασκάλα

Από την Κρήτη στο Συνετί με χορό και παραμύθι

 

Ήταν μια θαυμάσια βραδιά, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, χόρεψαν κρητικους χορούς, άκουσαν για τις παραδόσεις της Κρήτης μέσα από ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές διάσημους Κρήτες, και νιώσαμε όλοι μας την Κρήτη να είχε μετακομίσει νοητά στο όμορφο Συνετι.

Κύριε Μεγαλακακη σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδιά!

Νίκη Κουρτέση

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.