54ος Δ.Ι.Α. Άνδρου "Ιωάννης Β. Γουλανδρής"
Φωτογραφία Αρχείου

Πλώρη για την Χώρα έβαλαν τα σκάφη που σήμερα ξεκίνησαν από την Βουλιαγμένη συμμετέχοντας στον 54ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου “Ιωάννης Β. Γουλανδρής” και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λεωνίδας Σ. Πολέμης “Εφέτος ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος διότι θα πάρουν μέρος οι καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της χώρας. Για όλους εμάς τους Ανδριώτες η διοργάνωση, εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αποτελεί μία γιορτή για το νησί. Και αυτή τη χρονιά θα ενώσει τους κατοίκους της Άνδρου και τους φίλους τους κάτω από μια κοινή αγάπη: την ιστιοπλοΐα και, φυσικά, τη διαχρονική αγάπη μας για τη θάλασσα» αλλά χωρίς τις πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων λόγω κορωνοϊού.

Ο ασημένιος ολυμπιονίκης του πόλο Άγγελος Βλαχόπουλος έδωσε την εκκίνηση ενώ ανάμεσα στους αγωνιζόμενους βρίσκονται ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και ιστιοπλόοι που έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις ανοικτής θάλασσας. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Η πρώτη ιστιοδρομία είναι 72 ναυτικά μίλια. Τα ιστιοφόρα θα τερματίσουν στη αρχοντική Χώρα της Άνδρου. Στις 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί μία παράκτια ιστιοδρομία 30 ναυτικών μιλίων, με την οποία θα ολοκληρωθεί, από αγωνιστικής πλευράς, ο αγώνας. Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκκίνηση της δεύτερης κούρσας από την πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αφανούς Ναύτου και από τις ακτές του νησιού. Η «αυλαία» του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» θα «πέσει» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 30 Αυγούστου, με την απονομή των επάθλων.

Βασικός Χορηγός που στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα – μέλος του Ομίλου Eurobank – με έδρα το Λουξεμβούργο και παρουσία και στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή συμμετέχει στον αγώνα με τα χρώματα της Eurobank Private Bank Luxembourg. Official Champagne της διοργάνωσης είναι η Moët & Chandon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.