Αρωγός για μια ακομη φορά το Λιμενικό στην διαχείριση Covid-19
Διανύουμε το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας του κορωνοϊού. Από την μια είναι η κούραση της αυξημένης επαγρύπνησης. Από την άλλη οι εμβολιασμοί είναι το όπλο για την θωράκιση της δημόσιας υγείας αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας, Μάσκα, υγιεινή των χεριών και αποφυγή συνωστισμού. “Μπόρα είναι θα περάσει”. Υπομονή και Ψυχραιμία.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β. μεταφέρθηκε χθες αργά το βράδυ, ημεδαπός 89 ετών, λόγω επείγουσας ανάγκης ενισχυμένης ιατρικής φροντίδας ως θετικό κρούσμα Covid-19.

Πρόκειται για την 4η διακομιδή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται με σκάφος του Λιμενικού προς το λιμάνι της Ραφήνας και προώθησή του σε νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής (όπως και οι προηγούμενες τρεις φορές).

Το Λιμεναρχείο Άνδρου και τα πληρώματα των σκαφών του είναι πάντα έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση υγειονομικής υποστήριξης του νησιού μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στο ακούραστους λιμενικούς των πλωτών του Λιμεναρχείου, που πάντα πρόθυμα και φιλότιμα συνεισφέρουν στους συμπολίτες μας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και προάγοντας το κοινωνικό έργο του Λιμενικού Σώματος. 

Για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών μας, την αποφυγή πανικού και εσφαλμένων εντυπώσεων που αφορά στην στελέχωση των πληρωμάτων επικοινωνήσαμε τόσο με το Λιμεναρχείο όσο και με μέλη των πληρωμάτων των πλωτών.

Κατηγορηματικά όλοι μας διασαφήνισαν ότι η σχετική πληροφόρηση που αφορά στον Λιμενάρχη Άνδρου ότι δηλαδή δεν έχει μεριμνήσει για την στελέχωση των πληρωμάτων είναι παντελώς αναληθής. Τα πληρώματα των δύο πλωτών του Λιμεναρχείου στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από επτά (7) μόνιμα μέλη στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (κυβερνήτες και μηχανικούς) και όχι τέσσερα (4) όπως ψευδώς αναφέρεται σε κείμενα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στο νησί. Επίσης, τον αριθμό πληρωμάτων των σκαφών πάντα καλύπτει επαρκής αριθμός στελεχών από το Λιμεναρχείο, έτσι ώστε ποτέ να μην έχει υπάρξει πρόβλημα με τη στελέχωσή τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μόνο για τη φετινή θερινή περίοδο, και χάρη στις άοκνες προσπάθειες και έγγραφά του Λιμενάρχη Άνδρου, το Υπουργείο Ναυτιλίας μερίμνησε και ενίσχυσε το προσωπικό του Λιμεναρχείου με τέσσερα (4) επιπλέον στελέχη από άλλες Λιμενικές Αρχές, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις επείγουσες και έκτακτες υποχρεώσεις του, που προέκυψαν κατά τη φετινή θερινή περίοδο.    

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.