Ώρα 08:15: Ο καιρός και το σκοτάδι δεν βοήθησαν το ένα ρυμουλκό που έχει φτάσει από την Αττική στο σημείο που είναι αγκυροβολημένο το πλοίο τουρκικών συμφερόντων από χθες, ώστε να οδηγηθεί σε ασφαλές λιμάνι. Οι προσπάθειες – όπως μας πληροφόρησε το Λιμεναρχείο Άνδρου – αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια και της σημερινής ημέρας, με την συνδρομή και δεύτερου ρυμουλκού το οποίο αιτείται το λιμεναρχείο προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Το αίτημα έχει να κάνει με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή και την προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ατύχημα ή η θαλάσσια ρύπανση.


Ώρα 20:00 Σε νεώτερη επικοινωνία μας με το Λιμεναρχείο Άνδρου καθησυχαστική φαίνεται να είναι η κατάσταση στο τουρκικών συμφερόντων πλοίο, που από μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης της προωστηρίου μηχανής βρέθηκε ακυβέρνητο το μεσημέρι της Τετάρτης 29.9.2021 βορεια της ‘Ανδρου. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει πλέον ασφαλώς στην περιοχή του Καμπανού, ενώ παραπλέοντα πλοία βρίσκονται κοντά του και αναμένεται ρυμουλκό για να διασφαλίσει την κατάστασή του. Το Λιμεναρχείο Άνδρου έχει απαγορεύσει τον απόπλου στο πλοίο μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης στην Υπηρεσία πιστοποιητικό της Κλάσης για το αξιόπλοο. Η Λιμενική αρχή έχει ενημερώσει  την δημοτική αρχή την Πολιτική Προστασία και τον Σ.Ε.Δ.Α. στα πλαίσια της συνεργασίας των υπηρεσιών προκειμένου να συνδράμουν εάν και εφόσον χρειαστεί.

Στο σημείο πνεόυν άνεμοι 7-8 μποφόρ με τάσεις ενδυνάμωσης.

Ώρα 14:30. Σε επικοινωνία μας με το Λιμεναρχείο Άνδρου ενημερωθήκαμε ότι τα επιχειρησιακά μέσα της Υπηρεσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου παράσχουν τη συνδρομή τους, όταν και εφόσον απαιτηθεί. Στην περιοχή βρίσκονται κατόπιν διαταγής του θαλάμου επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας τρία εμπορικά πλοία προς επιτήρηση του κινδυνεύοντος πλοίου. Σημειώνεται ότι το σκάφος του Λιμενικού Άνδρου (115) κατευθύνεται στην περιοχή. 

Ώρα 13:30: “Ακυβέρνητο, πλέει φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Άνδρου, όπου πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, με σημαία Παναμά, μεταφέρει ξυλεία και είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό την Τυνησία, με 20 άτομα πλήρωμα (12 Τούρκους και 8 Ουκρανούς ναυτικούς). Κοντά στο φορτηγό πλοίο βρίσκονται δύο παραπλέοντα σκάφη”.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο βόρεια της Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.