Μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτές, αλλά και οι πολίτες θα εισέρχονται πλέον σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε χθες 29.9.2021 ενώ το εν λόγω μέτρο ισχύει ήδη σε νοσοκομεία και δομές υγείας, δικαστήρια, σχολεία και πανεπιστήμια.

Κορωνοϊός: Με προϋποθέσεις η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίεςΣημειώνεται ότι  από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.
Σε κλειστούς χώρους εστίασης, κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων, μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Σε κλειστά γυμναστήρια, κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στην περίπτωση των κλειστών γυμναστηρίων πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Στους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.