Μια ταινία, ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μια εικαστική εγκατάσταση, μια χώρα που ζει την περιβαλλοντική κρίση. Πίσω από αυτό οι άνθρωποι που συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν. Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και οι ευφυείς, καινοτόμες επιλογές τους. Μια ταινία με παιδευτικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα, τόσο επίκαιρη όσο ποτέ… 

ΜΙΝΑΜΑΤΑ: avant première στο Ιδρυμα Γουλανδρή Β&Ε Γουλανδρή και μια εικαστική εγκατάσταση που θα συζητηθεί
«Μία φωτογραφία είναι μια μικρή φωνή στην καλύτερη των περιπτώσεων, όμως καμιά φορά μία φωτογραφία, ή μια ομάδα φωτογραφιών, μπορεί να ξυπνήσει τη συνείδησή μας.» Γιουτζίν Σμιθ, 1974 Και …«Ο Ντεπ στην καλύτερή του ερμηνεία» -Jessica Kiang, The Playlist

Δείτε το video της συνέντευξης που παραχωρήθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους για την προβολή της ταινίας, ΜΙΝΑΜΑΤΑ η avant première της οποίας θα ενταχθεί στο ιδιαίτερο αφιέρωμα του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με την υπογραφή του σκηνοθέτη της ταινίας και καλλιτέχνη, Άντριου Λέβιτας.

Με κεντρικό άξονα το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης μια εικαστική εγκατάσταση, ένα Filmmaking Masterclass με εισηγητή τον Λέβιτας, καθώς και μια ανοιχτή συζήτηση. Η avant première της ταινίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, καθώς η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Η εικαστική εγκατάσταση, που αποτελείται από μεταλλικά γλυπτά με βασικό σημείο αναφοράς το αλουμίνιο, θα παρουσιαστεί στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021.

ΜΙΝΑΜΑΤΑ: avant première στο Ιδρυμα Γουλανδρή Β&Ε Γουλανδρή και μια εικαστική εγκατάσταση που θα συζητηθεί
Όλα έχουν δύο πλευρές, την σκοτεινή και την φωτεινή, το καλό και το κακό, την δράση και την αντίδραση. Η δυαδικότητα είναι στοιχείο της εικαστικής εγκατάστασης και της ταινίας

Παράλληλα, από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα πραγματοποιηθεί Filmmaking Masterclass με τίτλο «The Artist’s Mind/ Στο Μυαλό του Καλλιτέχνη», με εισηγητή τον Άντριου Λέβιτας ως artist-in-residence. Το Masterclass βασίζεται στο μάθημα που ο Levitas διδάσκει στο NYU Gallatin School of Individualized Study.

Τέλος, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Minamata», την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η περιβαλλοντική αφύπνιση μέσα από την τέχνη», με τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη Δρ. Αγγελικής Κοσμοπούλου, του συνιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης ΕΝΑΛΕΙΑ Λευτέρη Αραπάκη, του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου και του Andrew Levitas. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ραδιοφωνική παραγωγός και Γενική Διευθύντρια του ΑΘΗΝΑ 9,84 Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.