Νέα μέτρα και ένα ακόμη κρούσμα στην Άνδρο

ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα (1) νέο κρούσμα σήμερα, 6 Νοεμβρίου 2021, στην Άνδρο. Παράλληλα ανακοίνωσε 6.393 νέα κρούσματα, 43 νεκρούς και 459 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία, στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο.

Νέα μέτρα από σήμερα και ένα ακόμη κρούσμα στην Άνδρο
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 377 (82.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 82 (17.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Διενεργήθηκαν 284.452 testμε την θετικότητα να διαμορφώνεται στο 2,25%.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση Ε Δ Ω
 
Τα μέτρα

Από σήμερα το πρωΐ Σάββατο 6.11.2021 βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού που στο στόχαστρό τους έχουν κυρίως τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και ισχύον μέχρι και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Στο μεταξύ λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στην εστίαση μοιάζει πολύ κοντινό σενάριο. 

Από σήμερα λοιπόν, μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, μπορούν πλέον να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια,υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως και για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας, μέχρι 8 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει το πρώτο από τα δύο υποχρεωτικά test.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.