Στο πλαίσιο των δράσεων προαγωγής ψυχικής υγείας και παροχής ειδικών θεραπευτικών παρεμβάσεων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, συνεχίζεται η υλοποίηση του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και οικογενειών στην Άνδρο, με χορηγία από το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων

Η δράση αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους και γονείς με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, μετανάστες, γονείς και παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυσκολίες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που πλήττονται από την πανδημία κλπ).

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων Περιλαμβάνει υπηρεσίες παιδοψυχιατρικής και μαθησιακής αξιολόγησης, ατομικής ψυχοθεραπευτικής παρακολούθησης παιδιών και εφήβων, συνεδριών συμβουλευτικής γονέων, οικογενειακή θεραπεία και ειδική διαπαιδαγώγηση/αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους θεραπευτές (ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός) σε χώρο που παραχωρείται στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι γονείς καθώς και οι εργαζόμενοι σε φορείς υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210-8068302 (γραμματεία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ). Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.