Σάλος έχει προκληθεί πανελλαδικά από τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΔΛΤΤΑ για τους συνανθρώπους μας με φυσικές αδεξιότητες, (καταραμένοι από τον Θεό και σφάλματα της φύσης) που οδήγησαν τελικά τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο στο να διαγράψει τον Γ. Σανταμούρη από την παράταξη του. Οι  χαρακτηρισμοί στόχευσαν  στον δήμαρχο Άνδρου Δ. Λοτσάρη σε πρόσφατη λεκτική διαμάχη των δύο ανδρών και συνεχίστηκαν και στο δημοτικό Συμβούλιο Τήνου.

Τις δηλώσεις Σανταμούρη καταδικάζουν με έγγραφες δηλώσεις τους το Σωματείο ΑΜΕΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα”, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, η Δημοτική Παράταξη”ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” o Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
ΠΕ Μυκόνου Μηνάς Λυριστής, ενώ μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε στον αθηναΐκό  τύπο και μεγάλα ΜΜΕ της χώρας.

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σανταμούρη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Η δημοτική μας παράταξη, ” Άνδρος Νέοι Ορίζοντες”, αποδοκιμάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες αναφορές και προσβολές, του κ. Γ. Σανταμούρη, προέδρου του ΔΛΤ ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ, προς την ευαίσθητη ομάδα συνανθρώπων μας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τέτοιου είδους σκέψεις, απόψεις και εκφράσεις δεν τιμούν τον άνθρωπο ως οντότητα, την κοινωνία, την θρησκεία και την πολιτεία μας και μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετους.

Προηγήθηκε ανάλογη αποδοκιμασία των πρώτων χαρακτηρισμών και αναφορών του προέδρου του ΔΛΤ, από μέλος της παράταξης μας και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤ, όπου στη τελευταία σύσκεψη του Λιμενικού Ταμείου, συμφώνησε απόλυτα, σε ψήφισμα που αποδοκίμαζε και καταδίκαζε τις εκφράσεις, που αναφέρονταν σε ΑΜΈΑ.

Η συνεχιζόμενη όμως αναφορά, στην ευαίσθητη εκείνη ομάδα των συνανθρώπων μας, εκ μέρους του προέδρου του ΔΛΤ, ξεπερνάει τα όρια της προσωπικής κόντρας του προέδρου με τον δήμαρχο Άνδρου και καταδικάζουμε σύσσωμη η παράταξή μας, την συμπεριφορά αυτή.

Τέλος, με δεδομένη την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του ΔΛΤ, αναμένουμε από τον δήμαρχο Τήνου τις διορθωτικές εκείνες κινήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο ΔΛΤ.

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Νίκος Συρμαλένιος: Αποτροπιασμός για τις δηλώσεις Γ. Σανταμούρη

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σανταμούρη Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την απόλυτη καταδίκη μου για τις επιεικώς απαράδεκτες, ντροπιαστικές και ρατσιστικές δηλώσεις περί ΑΜΕΑ του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Γ. Σανταμούρη, ο οποίος αποκάλεσε τα άτομα με αναπηρία «σφάλματα της φύσης» και «καταραμένους από τον Θεό»

Τέτοιες δηλώσεις εκφράζουν τουλάχιστον ένα μισανθρωπισμό ενάντια σε μια πολύ μεγάλη κατηγορία συνανθρώπων μας που για διάφορους λόγους πάσχουν από αναπηρία. Και είναι ακόμα πιο απάνθρωπο και προσβλητικό, αν σκεφθούμε ότι πριν λίγες μέρες βραβεύσαμε στις Κυκλάδες, με πρωτοβουλία των “Εθελοντών Σαντορίνης” την ομάδα των παραολυμπιονικών μας, υποκλινόμενοι στη δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν.

Αλλά και πέραν αυτού, οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο αξίζουν της απόλυτης στήριξης μας, τόσο της πολιτείας, όσο και της κοινωνίας, αλλά αποτελούν παράδειγμα δύναμης προς όλους μας για τον άνισο καθημερινό αγώνα που διεξάγουν.

Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σανταμούρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Άνδρος 20-11-2021

Η Δημοτική Παράταξη “Άνδρος της Ζωής μας” καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις – επεξηγήσεις του Προέδρου του Λ.Τ. Τήνου – Άνδρου σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες η μάλλον καλύτερα τα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Αντίθετα, οι αρχές και οι αξίες της παράταξης μας έχουν στον πυρήνα τους την αλληλεγγύη και τον έμπρακτο σεβασμό γεγονός που σημαίνει ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών. Κατά συνέπεια τέτοιες φωνές, μόνο πίσω μας πάνε και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκφράζουν τις κοινωνίες των δύο νησιών μας.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σανταμούρη Ανακοίνωση του Σωματείου ΑΜΕΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα”

Σεβασμός, μικρή λέξη με ανυπολόγιστη αξία!

Ν. 4488/2017, άρθρο 61, παράγραφος 1δ: « Κάθε φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να απέχει από πρακτικές, κριτήρια, συνήθειες και συμπεριφορές που συνεπάγονται διακρίσεις σε βάρος των ΑΜΕΑ».

​Περιμέναμε λοιπόν από αυτούς που εκπροσωπούν θεσμούς και λόγω της θέσεώς τους έχουν βήμα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο.

Ο κ. Γεώργιος Σανταμούρης όμως, ως Πρόεδρος του Νομικού προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου» διέψευσε τις προσδοκίες μας.

Δεν θα σταθούμε στη διαμάχη του με το Δήμαρχο Άνδρου, δεν είναι στην αρμοδιότητά μας άλλωστε, θα σταθούμε όμως στο χαρακτηρισμό που του απέδωσε ρωτώντας τον αν είναι ΑΜΕΑ. Και το αποκορύφωμα όλων η επεξήγηση που έδωσε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για το τι είναι οι άνθρωποι με αναπηρία.

κ. Σανταμούρη μπορεί η λέξη ηθική να σας ακούγεται από αφελής έως ανέκδοτο αλλά ακόμη και στην ανηθικότητα υπάρχουν όρια! Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και όχι κατάρα Θεού ή σφάλματα της φύσης​όπως πιστεύετε και τους χαρακτηρίζετε δημόσια.

Οι απαράδεκτοι αυτοί χαρακτηρισμοί σας, μας λυπούν αλλά δεν μας προσβάλλουν στο ελάχιστο. Προσβάλλουν όμως στο μέγιστο όποιον σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

Τον κάνουν απολίτιστο και ρατσιστή. Και μη σας ενοχλούν οι λέξεις! Γιατί ένδειξη πολιτισμού είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ανθρώπων με αναπηρία και ρατσιστής είναι και αυτός που πιστεύει ότι υπερτερεί έναντι αυτών των ανθρώπων!

​Η ύπαρξη της αναπηρίας στη ζωή μας κ. Σανταμούρη δεν είναι ούτε κατάρα Θεού ούτε σφάλμα της φύσης. Είναι ένα μεγάλο δώρο! Μας γεμίζει ενσυναίσθηση και νοιάξιμο για το συνάνθρωπο. Μας δίνει δύναμη, καρτερία, υπομονή, σοφία! Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

​κ. Δήμαρχε Τήνου, οφείλετε να καταδικάσετε τις ρατσιστικές αναφορές του κ. Σανταμούρη προς τους ανθρώπους με αναπηρίες.

​κ. Σανταμούρη, ακόμη και η συγνώμη σας θα φαντάζει κενού περιεχομένου.

Για το Δ/κό Συμβούλιο Η Πρόεδρος Τριάδα Ζέρβα

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Μηνά Λυριστή

Με αφορμή  δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Τήνου  κ. Γ Σανταμούρης ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου κ.Μηνάς Λυριστής.

Αναλυτικά στη δήλωση του ο κ. Λυριστής αναφέρει τα ακόλουθα:

Αίσχος! 
Δύσκολα μπορεί ο νους να επινοήσει διαφορετική έκφραση προκειμένου να περιγράψει τις αποτροπιαστικές δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου, Γιώργου Σανταμούρη.
Δεν μπορεί κανείς να πει πολλά για αυτές τέτοιες δηλώσεις.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν φάρο δύναμης και αξιοπρέπειας για την κοινωνία μας.
Ο Γιώργος Σανταμούρης δεν είναι τίποτα από αυτά.-

Μηνάς Λυριστής
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
ΠΕ Μυκόνου

 

Πηγή: Syrospress protothema iefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.