Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες πυρκαγιάς στον δεματοποιητή χθες 25.11.2021 το απόγευμα. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες και οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου του ΣΕΔΑ και της πολιτικής προστασίας. Παρών και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τηνιακός. Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία.  Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της δημοτικής παράταξης «Άνδρος της ζωής μας».

Η ανάρτηση της παράταξης «Η Άνδρος της ζωής μας»

Μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για πυρκαγιά πλησίον του δεματοποιητή στη Σταυροπέδα.

Χωρίς αμφιβολία είναι όντως περίεργο πως δημιουργήθηκαν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για αυτανάφλεξη, εκτός και αν η πυρκαγιά οφείλεται σε άλλα αίτια τα οποία θα μάθουμε στη συνέχεια από την προανάκριση που διεξάγει η πυροσβεστική.

Θα θέλαμε με αφορμή και αυτή την  πυρκαγιά να θυμίσουμε για άλλη μια φορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις του Δημάρχου, ο οποίος θα μετακινούσε το δεματοποιητή μέσα σε έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και θα τον πήγαινε σε άλλο μέρος, τοποθεσία που ωστόσο, ποτέ δεν μας ονομάτισε.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια και αντί της υλοποίησής των υποσχέσεων του κ. Λοτσάρη, ο δεματοποιητής συνεχίζει να παραμένει στον ίδιο χώρο με τον περισσότερο χρόνο να είναι ανενεργός, ενώ στον  χώρο πέριξ αυτού έχει δημιουργηθεί ένας νέος ΧΑΔΑ με τα σκουπίδια να συνεχίζουν να εναποτίθενται χύδην, όπως ακριβώς γινόταν και παλιά πριν την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Αν και ο δεματοποιητής ωστόσο, δε λειτουργεί όπως είπαμε με τις ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το τελευταίο καλοκαίρι, οι επισκευές του με απευθείας πάντα αναθέσεις είναι αρκετές, ενώ ο εργολάβος πληρώνεται ανελλιπώς  με συνεχή ανανέωση των συμβάσεων του, γεγονός που προκύπτει τόσο από τις αναθέσεις στο ΚΗΜΔΗΣ, όσο και από τα δημοσιεύματα που έχουν έχει δει το φως κατά καιρούς.

.
Η πυρκαγιά σε πλήρη εξέλιξη.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του δεματοποιητή έχουν παρέμβει μετά από καταγγελίες οι  αρμόδιες Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας το οποίο σε αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι του πρόσφατα διαπίστωσαν του λόγου το αληθές, ζητώντας άμεσα από τη δημοτική αρχή και τον εργολάβο να παρέξουν εξηγήσεις οι οποίες σε περίπτωση που δεν θα είναι επαρκείς υπάρχει και ο κίνδυνος της επιβολής προστίμων προς το δήμο.
Ανάρτηση της παράταξης: «Η Άνδρος της ζωής μας»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.