Μεγάλη η συμμετοχή αιμοδοτών στο κάλεσμα της Τράπεζας Αίματος Άνδρου και του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και κατ΄οίκον Νοσηλείας του νησιού που αποδεικνύει περίτρανα πως το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο τελικά δεν χάθηκε στις μέρες μας.

Το Ευχαριστήριο

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η τελευταία αιμοδοτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε τελικά στις 1 & 2 Δεκεμβρίου με τις αλλαγές που προέκυψαν από το απαγορευτικό απόπλου. Τόσο οι άνθρωποι της κινητής αιμοδοτικής μονάδας του νοσοκομείου Νίκαιας όσο και τα μέλη του συλλόγου συνεργαστήκαμε άψογα για την καλύτερη προσαρμογή του προγράμματος και την έγκαιρη ενημέρωση των αιμοδοτών και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα μάλλον η συνεργασία απέδωσε.

Η ενημέρωση των αιμοδοτών για τα αυξημένα αιτήματα κάλυψης αναγκών σε αίμα που λαμβάνουμε από συμπολίτες μας φαίνεται να ευαισθητοποίησε τους αιμοδότες μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στο κάλεσμά μας. Συνολικά  συλλέχθηκαν 133 μονάδες αίματος, (66 στη Χώρα, 26 στο Κόρθι, και 41 στο Γαύριο), ενώ υπήρξαν 36 άτομα, (12 από κάθε περιοχή), που δεν επέτρεψαν οι γιατροί να  αιμοδοτήσουν.  Επειδή ένα τέτοιο μεγάλο νούμερο προκύπτει πρώτη φορά, έχουμε ήδη αναφέρει το θέμα στους υπεύθυνους αιμοδοσίας του νοσοκομείου Νίκαιας για να το διερευνήσουν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αιμοδότες μας για την παρουσία τους. Το δήμο Άνδρου για την διάθεση των χώρων και το Κέντρο υγείας για τον υποστηρικτικό του ρόλο. Επίσης  τον κ. Γιάννη Τηνιακό για την δωρεά σε αφίσες, τα μέσα επικοινωνίας και τα social media για την ενημέρωση του κοινού, τα καταστήματα ΛΗΘΗ, ΕΡΜΗΣ και ΦΟΥΡΝΑΚΙ και τους Τέλη Αστρά, Μαρία Βενετίκη, Αθηνά Κοζανίτη για τα κεράσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνες για την διακίνηση του αίματος είναι οι Μαρία Βενετίκη, φαρμακοποιός, (2282022220) και Ουρανία Ταουσάνη, μαία ΚΥ (2282360000).

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία και ευημερία και ένα Νέο Έτος με καλύτερες συνθήκες για όλους μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.