Πολικές αέριες μάζες θα ρίξουν τον υδράργυρο σε μονοψήφια νούμερα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου ενώ ισχυρές καταιγίδες και βόρειοι άνεμοι θα πλήξουν και τις Κυκλάδες στην κακοκαιρία που έρχεται με το κωδικό όνομα Κάρμελ.

Η Carmel στην Άνδρο. Έκτακτο δελτίο για 17-18.12.2021
Photo: Klodjan

Το Δελτίο του Δήμου Άνδρου

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Σάββατο 18 Δεκεμβρίου έως και Κυριακή  19 Δεκεμβρίου.

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel ,όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.
Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά,
Α. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
1) Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού
Αιγαίου.
2) Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες
της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της
Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
3) Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της
Κυριακής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι
Κυκλάδες.
4) Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά
φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα
εξασθενήσουν.
Β. Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με
8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Υπενθυμίζουμε σε κατοίκους, δημότες και επισκέπτες του νησιού τις οδηγίες προστασίας που δίνουν οι αρμόδιοι φορείς, τις οποίες μπορούν να βρουν είτε ηλεκτρονικά στο  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena , είτε τηλεφωνικά στα τηλ. 2131510932-3, 2131510196 της Γεν. Γραμματείας Πολ. Προστασίας. Ενδεικτικές συμβουλές της ΓΓΠΠ είναι:

  • Ν’ αποφεύγετε να διασχίζετε πεζοί ή με όχημα τυχόν  χειμάρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά την εμφάνισή τους,
  • Ν’ αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών),
  • Ν’ αποφεύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα ή αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την κατανόηση.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.