Ευχές για τη νέα χρονιά με μια δόση φιλοσοφικού προβληματισμού πάνω από τις κατσαρόλες που προετοιμάζουν το γιορτινό τραπέζι.

Της ΑΝΝΑΣ Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ

happyNewYear2022

Η τελευταία μέρα του χρόνου παλιά ήταν μέρα μεγάλης ταραχής για την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού, φέτος που οι συνδαιτυμόνες περιορίστηκαν στους “όσους κλείνει η πόρτα μας” έχουμε χρόνο να φιλοσοφήσουμε μια στάλα, όχι όμως περισσότερο μη την πληρώσουν τα μελομακάρονα και από σύγχυση τα φάμε όλα πριν το τραπέζι!

Τα δύο τελευταία χρόνια όλα αυτά έχουν αλλάξει σα να έχουμε μπει σε μια χρονοκάψουλα, σα να μην είμαστε εμείς αυτοί που τα ζούμε όλα αυτά, σαν ένα κακό όνειρο.

Τους φόβους του άγνωστου που φέρνει η νέα χρονιά μόνο με μια δόση φιλοσοφικού προβληματισμού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Να ένα παράδειγμα:

Στην ατζέντα του B&E Goulandris που αγόρασα πέρσι από το e-shop στην αλλαγή της χρονιάς κάτω – κάτω στη δεξιά σελίδα είναι γραμμένο αυτό:

Ο χρόνος δεν υπάρχει.
Οι άνθρωποι δε γερνούν.
Γίνονται γέροι όταν σταματούν να εξελίσσονται.

Μικρή ουσιαστική λεπτομέρεια, τρεις γραμμές βατήρας εκτόξευσης σε μια χρονιά που όλοι ελπίζουμε να είναι καλύτερη! Ας κρατήσουμε αυτές τις φράσεις για να καταλαγιάσουμε το άγχος και τους φόβους μας. Καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία! Όλα θα περάσουν, θα έρθουν καλύτερες μέρες! Αίσιο και ευτυχές το 2022! Χρόνια πολλά!

HappyNewYear2022Εννοείται πως αγόρασα πάλι από το B&E Goulandris την ατζέντα του 2022! Δεν διάβασα τι γράφει στην τελευταία σελίδα, έχω υπομονή, άλλωστε ο χρόνος δεν υπάρχει! Η τέχνη είναι αιώνια!

Α.Μ.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.