Διπλή η χαρά αλλά και η συγκίνηση για όσους παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση “Μαρίκα” του Πέτρου Ζούλια στο θέατρο “Χώρα” με τη Νένα Μεντή να ενσαρκώνει την θρυλική Μαρίκα Κοτοπούλη, και στην ίδια παράσταση να μετέχει η Ανδριώτισσα ηθοποιός Μαριάννα Τουντασάκη.

Μαριάννα Τουντασάκη: Μια Ανδριώτισσα στο θέατρο "Χώρα"

Η Μαριάννα είναι απόφοιτη  της  Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη κατάγεται από την Κατάκοιλο (Ατένι) Ανδρου και έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στις “Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη”, “Μηλίων διάλογοι”, “Άννα Καρένινα” “Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας” κ.α.

Μαριάννα Τουντασάκη: Μια Ανδριώτισσα στο θέατρο "Χώρα"

Την παράσταση παρακολούθησε η πρ. πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άνδρου κ. Λένα Πολίτου η οποία περιγράφει τις εντυπώσεις της:

“Πρόσφατα πήγα να παρακολουθήσω την παράσταση “ΜΑΡΙΚΑ” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο θέατρο ΄ΧΩΡΑ” που είναι εμπνευσμένη από την ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη με πρωταγωνίστρια την Νένα Μεντή και ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών.

Μαριάννα Τουντασάκη: Μια Ανδριώτισσα στο θέατρο "Χώρα"

Πρόκειται για πραγματικά εξαιρετική παράσταση η οποία κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση κρατάει δηλαδή αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και του δημιουργεί την προσμονή της εξέλιξης του  έργου.

Μαριάννα Τουντασάκη: Μια Ανδριώτισσα στο θέατρο "Χώρα"Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η μαεστρία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Πετρου Ζουλια να παρουσιάζει μεν στο παρόν μια αφήγηση της ζωής της, με συνεχή όμως εναλλαγή σκηνών από το  παρελθόν όπου αποκαλύπτονταν μέσω κυρίως των παραστάσεων και επιμέρους γεγονότων η σπάνια καλλιτεχνική φύση αλλά και η πανίσχυρη προσωπικότητα της Μαρίκας Κοτοπουλη και την ενεργή συμμετοχή της στην πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της εποχής της. Τα στοιχεία της ξεχωριστής και δυναμικής γυναίκας που έστησε την ζωή της στηριζόμενη στο ταλέντο της θεατρικής της τέχνης αποδίδονται με εντονο και δυναμικό τρόπο. Η ιδανική για τον ρόλο Νένα Μεντή άλλοτε αστεία κι άλλοτε δραματικά αποδίδει στο έπακρο τον τρόπο που έζησε την ζωή της η Μαρίκα απόλυτα και αντισυμβατικά. Συγχρόνως  οι  ηθοποιοί που πλαισιώνουν τους ρόλους είτε των μαθητών της είτε των συμπρωταγωνιστών της , είτε φίλων της συμβάλουν με την εξαιρετική ερμηνεία τους στην σκηνική αφήγηση των γεγονότων της ζωής της. Ανάμεσα σε αυτούς μας τιμά με την συμμετοχή και η συμπατριώτισσα μας μια νέα και ταλαντούχος ηθοποιός Μαριάννα Τουντασάκη”.

Μαριάννα Τουντασάκη: Μια Ανδριώτισσα στο θέατρο "Χώρα"
Αναλυτικά η πορεία της Μαριάννα Τουντασάκη έχει ως εξής:

Θέατρο: 2019  – 2021 “Μαρίκα” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Θέατρο Χώρα, 2017-2019 “Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Θέατρο Χώρα, 2016           “Μηλίων διάλογοι” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Αρχαίο θέατρο Μήλου, 2015-2016   “Άννα Καρένινα” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Εθνικό Θέατρο, 2014 “Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Θέατρο Παλλάς, 2013- 2014 “Όλα για την Μητέρα μου” Σκηνοθεσία Ζούλιας Πέτρος Θέατρο Ακροπόλ, 2011 “Η Απαγωγή του Πρωθυπουργού” Σκηνοθεσία Αναστασιάδη Πηνελόπη Ωδείο Αθηνών.   

Κινηματογράφος: 2019 “Τσάρλι” Σκηνοθεσία Τσαλταμπάσης Θ. Μεγάλου μήκους, 2014 “Πέμπτη και 12” Σκηνοθεσία Τσαλταμπάσης Θ. μεγάλου μήκους, 2014 “Apolis” Σκηνοθεσία Τζιόβα Κ. μεσαίου μήκους

Τηλεόραση2016 “12” Σκηνοθεσία Μακρίδης Χ. web σειρά, 2015 “Δέκατη εντολή” Σκηνοθεσία Κοκκινόπουλος Π. επεισόδιο”Τα σκυλιά”, 2014 “Karma is” Σκηνοθεσία  Χρήστου Ε. web σειρά 

Η Μαριάννα Τουντασάκη έχει εργασθεί ως Βοηθός σκηνοθέτη: 

2021 Στην παρασταση “Παγίδα” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Θέατρο Ζίνα. 2019 Στην παράσταση “Μαρίκα” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Χώρα 2019 Στην παράσταση “Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Θέατρο Βέμπο. 2019 Στην παράσταση “Φάλαινες του Αυγούστου” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Χώρα. 2018 Στην παράσταση “Συμβολαιογράφος” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Θέατρο Χώρα. 2017 Στην παράσταση “Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Χώρα. 2017 Στην παράσταση “Τσάρλι Τσάπλιν” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Ακροπόλ. 2017 Στην παράσταση “Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Αλίκη 2016 Στην παράσταση “Μηλίων διάλογοι” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Περιοδεία. 2016-2017 Στην παράσταση “Αστροφεγγιά” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Θέατρο Χώρα 2015-2016 Στην παράσταση “Άννα Καρένινα” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Εθνικό Θέατρο. 2015 Στην παράσταση “Πιάφ” Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια . Εθνικό θέατρο

 Η Μαριάννα Τουντασάκη έχει κάνει την Αφήγηση – Σπηκάζ το 2012 στο cd του παιδικού βιβλιού της Παναγιώτας Παρασκευοπούλου Σμούτς  ενώ έχει εργαστεί στο Ραδιόφωνο για δύο χρόννια ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό: Μεσόγειος 98,7 στην Καλαμάτα 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.