“Εκοιμήθη” ο παπά-Ανδρέας Στρατής ο ιερέας που διακόνησε επί μακρόν στον Ι.Ν. Παναγίας της “Κουμούλου” Μενήτων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συγκινητικά τον αποχαιρετά ο Σύλλογος του χωριού.

"Εκοιμήθη" ο παπά-Ανδρέας Στρατής
“Πένθιμα χτύπησαν σήμερα το πρωί οι καμπάνες της “Κουμούλου”, για να μας ανακοινώσουν το θάνατο του αγαπημένου μας παπα-Ανδρέα Στρατή.
Έφυγε από κοντά μας ένας ακόμα συγχωριανός μας και επί πολλά χρόνια ιερέας του χωριού μας και η απώλειά του μας γέμισε με μεγάλη θλίψη.
Γεννήθηκε το 1934 στις Μαίνητες και μεγάλωσε σε πολυμελή οικογένεια. Ορφανός από μητέρα. Πατέρας του ήταν ο παπα-Λεωνίδας Στρατής του οποίου τα βήματα τελικά ακολούθησε.
Ξεκίνησε τη ζωή του ως ναυτικός, το 1970 όμως χειροτονήθηκε ιερέας στη Θεοσκέπαστη. Τον πρώτο χρόνο διακόνησε στην Βουρκωτή και τα επόμενα χρόνια ως το 1981,διετέλεσε ιερέας στην Καπαριά. Έκτοτε και μέχρι την συνταξιοδότησή του υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη την Ενορία του χωριού μας. Έχει παντρέψει πολλούς από εμάς και έχει βαφτίσει τα παιδιά μας. Πάντα θα θυμόμαστε την καθαρή και ιδιαίτερη φωνή του που γέμιζε την εκκλησία και τις καρδιές μας.
Τον αποχαιρετάμε με συγκίνηση και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Παναγία την Κούμουλο”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ευθύτητα και η ειλικρίνεια στο λόγο του παπα-Ανδρέα υπήρξαν τα κύρια συστατικά του χαρακτήρα και του ηθικού αναστήματός του.
    Είθε η μεσιτεία του προς τον Κύριο, για το πάλαι ποτέ ποιμνιό του αλλά και για όλους μας, να καρποφορήση ώστε να τύχουμε του ελέους Του μιας και υπήρξε ως τα έσχατά του, ταπεινός και πιστός Λευίτης του.
    Θερμά συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα του, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.