Επανήλθε η κανονικότητα στα ακίνητα και τις δασικές εκτάσεις του νομού Κυκλάδων, έτσι ώστε νόμιμα να διατηρηθούν οι περιουσίες των κατοίκων μονίμων και μη. Με απλά λόγια ο Νομικός και πρ. Έπαρχος κ. Ιωάννης Μαλταμπές εξηγεί το καθεστώς που ισχύει.

Το δημοσίευμα

Μετά από έντονες πιέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών από πολλούς Aνδριωτες, επιτέλους επανήλθε η κανονικότητα στα ακίνητα των Κυκλάδων.

 
Δασικά: Επανήλθε η κανονικότητα στα ακίνητα
 
Όσοι έχουν συμβόλαια, έστω και το 2001, μπορούν να απευθυνθούν στην δασική υπηρεσία Σύρου και να απαλλάξουν τα ακίνητα τους από τα βάρη της δασικής νομοθεσίας και να τα διαχειρίζονται ελεύθερα, όπως ήταν αιώνες τώρα, έως την καταστροφική αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου το 2011 και την καταστροφική αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε το 2016.

Επιτέλους εύχομαι, η νέα αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον προηγούμενο Αύγουστο και επεκτάθηκε αρχές Δεκεμβρίου, να μην αλλάξει ποτέ. Είναι τελείως άδικο για τους πολίτες των νησιών, η από αιώνες ιδιοκτησία τους που αναγνωριζόταν ως πασίδηλο!!! από τον Άρειο Πάγο το 1934 !!!! να γίνεται ξαφνικά κρατική επειδή κάποιοι μπέρδεψαν τα υποσκαφα στην Καλντέρα της Σαντορίνης με τα εξωχώραφα της Άνδρου που εζησαν τους προγόνους μας σε δύσκολες συνθήκες, με αιματινο ιδρώτα για να βγάζουν λίγο στάρι και επειδή στην συνέχεια κάποιοι, που θυμήθηκαν τα Σοβιέτ, θέλησαν να παραδώσουν τα νησιά μας στην Γερμανία μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Μπράβο στην παρούσα κυβέρνηση για την ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των νησιών. Πάντα οι δίκαιοι αγώνες έχουν αποτέλεσμα αρκεί να δίνονται από πολλούς μαζί και όχι μεμονωμένα.
Προϋπόθεση είναι να δηλωθούν τα ακίνητα ως καλλιεργούμενα στο κτηματολόγιο.
Πάντοτε να σπεύδετε βραδέως. Όχι βιασύνη που οδηγεί σε λάθη τα οποία μπορεί και να μην διορθώνονται εύκολα. Το τελευταίο που θέλουμε είναι λάθος καταχωρήσεις στο κτηματολόγιο.
Με σκέψη και ασφάλεια για το μέλλον είναι η συμβουλή μου ως Νομικός στα του κτηματολογίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.