“Ξεκινά η νέα χρονιά με 260.000€ χρηματοδότηση από τη Π.Ν.Αι  για Συντήρηση & Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ. Άνδρου

Ένα ακόμα έργο της νήσου  Άνδρου χρηματοδοτεί η  ΠΝΑι με την έναρξη της νέας χρονιάς. Η Περιφερειακή μας αρχή  από την πρώτη στιγμή έχει επιδείξει την ευαισθησία της στον τομέα της παιδείας. Μετά από την άμεση και πλήρη χρηματοδότηση κατασκευής του Νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, προχωρά στην χρηματοδότηση επισκευής και συντήρησης δύο άλλων σχολείων στην Άνδρο. Κατόπιν του Α.Π 14581/16-12-2021 αιτήματος του Δημάρχου Άνδρου, η οικονομική επιτροπή της ΠΝΑι όπου και συμμετέχω, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2022, αποφάσισε ομόφωνα  τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης  με το Δήμο Άνδρου, με τίτλο: «Επισκευές-συντηρήσεις σχολικών κτιρίων  Δ. Άνδρου».

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η Συντήρηση & Επισκευή των Γυμνασίων Γαυρίου & Κορθίου Δήμου Άνδρου και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποξήλωση και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς , ελαιοχρωματισμούς, επιχρίσματα, υγρομονώσεις  δώματος  και κατασκευή περίφραξης.

Η δαπάνη για την χρηματοδότηση της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 260.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)   και  θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω της ΣΑΕΠ 567, με κωδικό 2015ΕΠ56700002 και τίτλο έργου «Έργα συντηρήσεων-Επισκευών σχολικών κτιρίων σε νησιά της Π.Ε Κυκλάδων.

Η ΠΝΑι είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα όπου δημιούργησε το παραπάνω ειδικό πρόγραμμα συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων για τα νησιά μας. Εκατοντάδες σχολικές αίθουσες έχουν συντηρηθεί και επισκευαστεί από το πρόγραμμα αυτό σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Ο Δήμος Άνδρου (ένας από τους ελάχιστους στο Ν. Αιγαίο)  βρίσκεται στη Δ’ Φάση χρηματοδότησης, που σημαίνει πως είναι η τέταρτη φορά που χρηματοδοτείται από την ΠΝΑι, για επισκευές και συντήρηση σχολικών μονάδων.

Συγχαρητήρια για την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει ο Δήμος Άνδρου με τις υπηρεσίες του, για την εκπόνηση των μελετών καθώς και την ολοκλήρωση των προηγούμενων φάσεων ώστε να προβούμε στην Δ’ φάση χρηματοδότησης.

Προγραμματισμός-Συνεργασία-Αποτέλεσμα   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ”

Το απόσπασμα

Με 260.000€ από τη Π.Ν.Αι η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων Δ. Άνδρου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο κύριος Λάσκαρης έχει υπόψιν τα χάλια του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Άνδρου που βρίσκεται 150 μέτρα από το γραφείο του; Ξέρει ότι σε κάθε βροχόπτωση πλημμυρίζουν οι τάξεις και οι διάδρομοι; Θα είχε την καλοσύνη να ρωτήσει τον άριστα συνεργαζόμενο κύριο Λοτσάρη γιατί ούτε εκείνος ως Έπαρχος ή Δήμαρχος δεν έχει κάνει το παραμικρό για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου θέματος; Ο κύριος Λοτσάρης θα δώσει εντολή στην Τεχνική του Υπηρεσία να μελετήσει και αντιμετωπίσει επίσης το πρόβλημα της ανεπαρκούς θέρμανσης του ίδιου κτιρίου;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.