Η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη στην Άνδρο επεκτείνεται. Έτσι μετά την φροντίδα για την συντήρηση και επισκευή του Αγίου Ερμόλαου, στην Χώρα σειρά έχει η Παλαιόπολη και η αρχαιολογική σκαπάνη της καθηγήτριας του Π.Α. κ. Λυδίας Παλαιοκρασσά, η οποία “φέρει στο φως” το μεγαλείο της Άνδρου.

Μετά τον Άγιο Ερμόλαο, η Παλαιόπολη με τις ανασκαφές της στο χορηγικό πλάνο του Ιδρύματος Δ&Λ Μωραΐτη

Ανασκαφές Παλαιόπολης

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου γνωρίζοντας την μεγάλη σημασία των ανασκαφών της Παλαιόπολης για την ιστορία του νησιού μας της Άνδρου, ενισχύει κάθε χρόνο από το 2011 έως σήμερα την προσπάθεια ανάδειξης του συγκεκριμένου πολιτιστικού πλούτου της Άνδρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοπολιανών Άνδρου «Ο Ερμής».

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει αναλάβει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κα Λυδία Παλαιοκρασσά, ξεπερνάει τα τοπικά πλαίσια και είναι όχι μόνο πανελλήνιας αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, συμβάλλει δε ταυτόχρονα στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να συνεχίσουν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή.

Η επισκευή και συντήρηση του Αγίου Ερμόλαου Άνδρου

Μετά τον Άγιο Ερμόλαο, η Παλαιόπολη με τις ανασκαφές της στο χορηγικό πλάνο του Ιδρύματος Δ&Λ Μωραΐτη
Photo: Άννα Μ. Βούλγαρη

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου, για την επισκευή και συντήρηση του αγαπημένου σε όλους τους Ανδριώτες ερημικού εξωκλησιού του Αγίου Ερμόλαου (κάβος του Παραπορτίου), αποφάσισε να χορηγήσει προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον οποίο ανήκει θεσμικά το ξωκλήσι, το απαιτούμενο ποσό για τις εργασίες προς αποκατάσταση των ακολούθων ζημιών :

α) Επισκευή του κωδωνοστασίου. β) Εξωτερικά σοβαντίσματα και βάψιμο περιμετρικά του ναΐσκου. γ) Αντικατάσταση κάσας πόρτας εισόδου του εξωκλησιού. δ) Αποκατάσταση τοιχίου και πατώματος αυλής από καθίζηση. ε) Ευπρεπισμός και καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου.

Μετά τον Άγιο Ερμόλαο, η Παλαιόπολη με τις ανασκαφές της στο χορηγικό πλάνο του Ιδρύματος Δ&Λ Μωραΐτη
Δημήτριος και Λιλίκα Μωραΐτη

 

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειχναν οι ευεργέτες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΛΙΛΙΚΑ ΜΩΡΑΪΤΗ, για τη λειτουργία και συντήρηση του συγκεκριμένου εξωκλησιού κατά τη διάρκεια της ζωής τους, προχώρησε στη δωρεά αυτή με γνώμονα την ευαισθησία των ευεργετών αλλά και  την διατήρηση του μικρού Ναού.

 

Μετά τον Άγιο Ερμόλαο, η Παλαιόπολη με τις ανασκαφές της στο χορηγικό πλάνο του Ιδρύματος Δ&Λ Μωραΐτη

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου Νίκος Σιγάλας       

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.