Με τίτλο της επιστολής του: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»… Η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα… ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλός Ιωάννης Μπακέλας απαντά στην επιστολή του δημάρχου Άνδρου ο οποίος του ζητά να παραιτηθεί από το αξίωμά του με προγενέστερη ανακοίνωση.

Ιωάννης Μπακέλας: «Αρχή άνδρα δείκνυσι» Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη υγειονομική και οικονομική  κρίση. Λυπάμαι πολύ που υπό αυτές τις συνθήκες, αναγκάζομαι να απαντήσω σ’ ένα πρωτοφανή δημόσιο πολιτικό εκβιασμό του κ. Λοτσάρη προς το πρόσωπό μου, μέσω μιας κατάπτυστης επιστολής που αναδεικνύει την αντιδημοκρατική του αντίληψη και νοοτροπία. Μια επιστολή που κοινοποίησε μάλιστα σε όλους τους θεσμικούς φορείς και τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Ενότητας Κορθίου, προφανώς με σκοπό να με διαβάλλει.

 Με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία ο κ. Λοτσάρης θεώρησε ότι πρέπει να προχωρήσει σε υποδείξεις για τον ρόλο μου, τα δικαιώματά μου αλλά και τις υποχρεώσεις μου ως Δημοτικός Σύμβουλος. Να του θυμίσω ότι είμαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ, μια τιμητική θέση που μου αποδόθηκε από τον κόσμο της Άνδρου μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Από την αρχή αυτόν τον κόσμο εκπροσωπώ, τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε με τη ψήφο του για να έχω άποψη και να μην υιοθετώ άβουλα τα θέλω του κ. Λοτσάρη και των εξωτερικών συνεργατών του, κ. Θωμά και κ. Μπασαντή.

 Αναφορικά με τις κατηγορίες του κ. Λοτσάρη ότι «παίζω πολιτικά παιχνιδάκια με τους συνοδοιπόρους μου» να τον ενημερώσω ότι μάλλον εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.

 Απαιτεί ο κ. Λοτσάρης «να δείξω ότι διακατέχομαι από ελάχιστη έστω πολιτική ηθική», ο άνθρωπος που:

  • Έγινε Δήμαρχος με μηχανισμούς που ενέκρινε πίσω απ’ την πλάτη την δική μου και ενδεχομένως και πολλών άλλων (όπως αποκάλυψε γνωστός Ανδριώτης εφοπλιστής).
  • Εξαπάτησε προεκλογικά τους υποψηφίους του συνδυασμού του αλλά και όλους τους Ανδριώτες, αφού υποσχόταν ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί με την οικογένειά του. Βρίσκεται όμως τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα, όπως έκανε άλλωστε και ως Έπαρχος, λαμβάνοντας μάλιστα και αποζημίωση για μετακίνηση εκτός έδρας.
  • Έδινε όρκους ότι δεν θα έκανε έμμισθο συνεργάτη τον κ. Θωμά για να καθησυχάσει τις αρνητικές μνήμες και εντυπώσεις πολλών γύρω από το πρόσωπό του. Μας εξαπάτησε για μια ακόμη φορά με μοναδικό σκοπό να διατηρήσει τη συνοχή της παράταξής του μέχρι τις εκλογές… μετά υπολόγιζε στους νέους συνοδοιπόρους του.
  • Μετεκλογικά συνέπραξε με τους κ. Μπάλλα και Γιαννίση, ενώ προεκλογικά δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις του.
  • Κατέδωσε επιλεκτικά αιρετούς αλλά και συμπολίτες του στο λιμεναρχείο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Γαυρίου για τα αιολικά.
  • Έστειλε εξώδικο σε επικεφαλή παράταξης.
  • Έχει κινηθεί νομικά εναντίον πολιτών.
  • Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των Προϊσταμένων του Δήμου μόλις ανέλαβε.
  • Απαίτησε από τον κ. Αδάμη να παραιτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο.
  • Απαίτησε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, παρόλο που ενάμιση χρόνο είχε στενή συνεργασία μαζί του! Κατηγορούσε δημόσια με μέχρι και τον Δήμαρχο Τήνου.
  • Απαίτησε την παραίτηση του Λιμενάρχη Άνδρου.
  • Τώρα ζητάει την δική μου παραίτηση, παρότι Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, δύο χρόνια μετά τη διαγραφή μου.
  • Για να προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Άνδρου όπως είπε, ζήτησε τη διαγραφή έξι Δημοτικών Συμβούλων, επειδή δεν συμμετείχαν σε συνεδριάσεις παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Πρωτοχρονιάς από την Αποκεντρωμένη. Την Προϊστάμενη Αρχή που εποπτεύει τον Δήμο, η οποία τον εγκαλεί ταυτόχρονα επειδή δεν απαντάει σε δεκάδες θεσμικά ερωτήματα της αντιπολίτευσης.
  • Κλείνει τα μάτια δυόμιση χρόνια στην στοχοποίηση που κάνει ο κ. Μπασαντής εναντίον των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και όσων κρίνουν τη Διοίκηση, πράγμα που διχάζει συνεχώς την κοινωνία μας.

 Ο κ. Λοτσάρης ισχυρίστηκε ότι «η προσφορά μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση περιορίζεται ως σήμερα σε μηνύσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων». Η μόνη μήνυση που αναγκάστηκα να κάνω στη ζωή μου, είναι αυτή που απευθύνεται στον ίδιο και αφορά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς «κατεργάρης και λασπολόγος» και τις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό, μιας και δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ από τη Διοίκηση το συγκεκριμένο συμβούλιο, παρόλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα.

Είμαι επαγγελματίας του νησιού και πάνω απ’ όλα πατέρας τριών παιδιών και δεν επιτρέπω σε κανέναν να με διαβάλλει και να προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Δεν μετέχω στο Δ.Σ. Άνδρου για να ανταλλάσσω χαρακτηρισμούς και προσβολές αλλά πολιτικές θέσεις και απόψεις.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και διαβεβαιώνω όσους με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ, αλλά και γενικότερα τους συνδημότες μου, ότι δεν πρόκειται κανένας να με φιμώσει και να με χειραγωγήσει.

Μπακέλας Ιωάννης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή του Δημάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.