Σοκαρισμένη παραμένει η ανδριακή κοινωνία από το γεγονός της ξαφνικής απώλειας του ΝΙΚΟΥ ΣΙΓΑΛΑ, ενός ευγενούς γλυκομίλητου και γελαστού ανθρώπου, που συνέδεσε το όνομά του με το πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού, τη μουσική παιδεία, με την κοινωνική προσφορά και δράση, μέσω των Ιδρυμάτων Π&Μ Κυδωνιέως και Δ&Λ Μωραΐτη, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, σεμνά και αθόρυβα. Καλό σου ταξίδι Νίκο.

Μνήμη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΓΑΛΑ
Photo: N.D.P.
Ψηφίσματα και Συλλυπητήριες Ανακοινώσεις

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ

Η αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του προέδρου του ιδρύματος Κυδωνιέως και του κληροδοτήματος Μωραΐτη, Νικολάου Σιγάλα, συγκλόνισε την Άνδρο και τον Σύλλογό μας. 

Οφείλουμε πολλά στον αείμνηστο Νίκο Σιγάλα για την συνέχιση της προσφοράς του Κληροδοτήματος προς το σύλλογό μας, υπογράφοντας την τριετή σύμβαση χορηγίας του, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Νίκος Σιγάλας είχε όνειρα και στόχους για την Άνδρο. Μέσα σε αυτά ήταν και η δημιουργία ενός προγράμματος για δωρεάν περίθαλψη απόρων συμπολιτών μας από τα χωριά της Άνδρου. Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα αυτό θα υλοποιηθεί. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η πρόεδρος Ξενούλα Γιαβρίδου και το ΔΣ του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αποικίων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του αιφνίδιου  θανάτου του Προέδρου του Ιδρύματος Π & Μ Κυδωνιέως και του ιδρύματος Δ & Λ Μωραίτη , επίλεκτου μέλους της Ανδριακής κοινωνίας με μεγάλη συμμετοχή και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της  Ανδρου                      ΝΙΚΟΥ  ΣΙΓΑΛΑ

Το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 και εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα                                                         ΨΗΦΙΣΜΑ

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην οικογένεια του μεταστάντος

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του στα Δ.Σ. των ανωτέρω Ιδρυμάτων

Να παραστούν μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ανδριακό τύπο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασιλική  Λινού Πρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Έφυγε νωρίς. Κρίμα και άδικο.

Στις συναντήσεις μας, για τις από κοινού εκδηλώσεις στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο πέτρινο θέατρο, τον θυμούμαι να ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, να μην σκαλώνει στις δυσκολίες, να ξεπερνάει το άγχος όλων μας με ωραίες ιστορίες και χιούμορ.

Ο Νίκος Σιγάλας έκανε πολλά για την Άνδρο με έγνοια για τον πολιτισμό, για τα νέα παιδιά. Είχε ιδέες, είχε σχέδια.

Μα πιο πολύ είχε δικαίωμα να χαρεί περισσότερα χρόνια τη ζωή.

Καλό ταξίδι και καλή δύναμη στους δικούς του.

Π.Β.

Α.Μ.Κ.Ε “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ”

O Νίκος Σιγάλας έφυγε απρόσμενα από κοντά μας.

Άνθρωπος μορφωμένος και καλλιεργημένος, με γνώσεις και οξυδέρκεια, αγαπούσε τις τέχνες, τον πολιτισμό, την παράδοση και από τη θέση του ως πρόεδρος των Ιδρυμάτων Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Δημήτρη και Λιλίκας Μωραΐτη συνέβαλε στην πολιτιστική ανάδειξη της Άνδρου.

Αληθινός φίλος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Φεστιβάλ Άνδρου από την έναρξή του έως σήμερα, αποτελούσε σημαντικό κεφάλαιο για την Άνδρο.

Η Α.Μ.Κ.Ε “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου” τον αποχαιρετά με θλίψη και εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Με απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του ΝΙΚΟΥ ΣΙΓΑΛΑ Προέδρου των Ιδρυμάτων Π&Μ Κυδωνιέως και Δ&Λ Μωραΐτη, τακτικού μέλους του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, αγαπητού Ανδριώτη, ευπατρίδη, λάτρη της Τέχνης και του Πολιτισμού τον οποίο «υπηρέτησε» μέσω της ιδιότητάς του αλλά και προσωπικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Α. συνήλθε σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 ώρα 20:00 και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Ν.Ο.Α. στους συγγενείς  του μεταστάντος.

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του.

Να παραστούν μέλη του Δ. Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Δ.Σ. ΕΠΑΨΥ

 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του Νίκου Σιγάλα.

Τον Νίκο Σιγάλα τον γνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία μας με το  Ίδρυμα Δημήτρη και Λιλίκας Μωραϊτη, ως Πρόεδρο με ιδιαίτερη προσφορά και ευαισθησία σε ευάλωτες οικογένειες του νησιού.

Για τη θλιβερή απώλεια ευχόμαστε στην οικογένεια και τους συνεργάτες του καλό κουράγιο.

Είναι τιμή μας που συνεργαστήκαμε, Πρόεδρε.

Για το Δ.Σ. της ΕΠΑΨΥ

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Γαλάνης

ΚΑΙΡΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 3/2022  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του 

 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΓΑΛΑ

 Προέδρου του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραϊτη συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε:

α) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του.

Β) Να παρακολουθήσει εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου την κηδεία του.

δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Άνδρος 8 Φεβρουαρίου, 2022.                                                            

            Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου , μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα  του θανάτου  του  

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΓΑΛΑ

Προέδρου των Ιδρυμάτων Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Λιλίκας και Δημητρίου Μωραΐτη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε:

1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να παραστεί  αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

3) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό  τύπο.

Άνδρος, 9 Φεβρουαρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα, Τρίτη 08/02/2022, τον απροσδόκητο θάνατο του Νίκου Σιγάλα. Ήταν γόνος της ευρύτερης οικογένειας Κυδωνιέα και διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, μέσω του οποίου καθιέρωσε την εικαστική δράση «ΠΛΟΕΣ» για 27 ολόκληρα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια διατέλεσε επίσης Πρόεδρος και του Ιδρύματος Δημήτρη και Λιλίκας Μωραΐτη.

Η ιστορία της Άνδρου θα καταγράψει τον Νίκο Σιγάλα ως έναν από τους Ανδριώτες με πλούσια προσφορά στην πολιτιστική ζωή και ανάδειξη του νησιού μας.  Η συνεργασία του με τον Δήμο μας ως Πρόεδρου του Ιδρύματος Δημήτρη και Λιλίκας Μωραΐτη ήταν ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως σε θέματα παιδείας.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα θλίψης και οδύνης στο άκουσμα του ξαφνικού χαμού του καλού φίλου και εξαίρετου συνεργάτη, του Νίκου Σιγάλα.
Γνωρίζαμε τον Νίκο, από τα παιδικά μας χρόνια στην Χώρα, ξέραμε όλοι, όσοι μεγαλώσαμε μαζί, ότι ήταν ένας καλός φίλος, που εξελίχθηκε σε μια εξέχουσα προσωπικότητα με πολυποίκιλη προσφορά στο νησί μας, ιδίως στον τομέα του Πολιτισμού, παραμένοντας ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας λάτρης της Άνδρου, μα πάνω από όλα, ένας Άνθρωπος.  

Η Άνδρος σήμερα στερείται έναν ευπατρίδη, έναν οραματιστή, ο οποίος σκοπό είχε την διάδοση του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Νίκος ως Πρόεδρος του ιδρύματος Π&Μ. Κυδωνιέως και ως Πρόεδρος του Κληροδοτήματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραίτη, προσέφερε ένα τεράστιο πολιτιστικό έργο στο νησί μας, ένα έργο που προέβαλε την Άνδρο παγκοσμίως.
Με τις 27 ετήσιες διεθνείς εικαστικές εκθέσεις που φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Πλόες», με την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Άνδρου, με τα δωρεάν μαθήματα στα παιδιά για την διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Άνδρου, με τις χορηγίες σε συλλόγους και σωματεία και πολλά άλλα, ο Νίκος Σιγάλας απέδειξε την αγάπη του για το νησί μας και η επιθυμία του ήταν, η Άνδρος πάντα να πρωταγωνιστεί.
Με την αγορά του νεοκλασσικού κτιρίου για την στέγαση του κληροδοτήματος Δ&Λ. Μωραίτη, με την μοναδική και μεγαλειώδη εκδήλωση της «Κανάριας» Άνδρος 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Νίκος άφησε ανεξίτηλη την θύμησή του και την προσφορά του, στην Άνδρο
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό σου ταξίδι Νίκο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

Η Άνδρος μας έχασε σήμερα έναν σπουδαίο ΑΝΘΡΩΠΟ γεμάτο αγάπη για προσφορά και ευεργεσίες για το νησί μας.

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Πρόεδρος των Ιδρυμάτων Μωραίτη και Κυδωνιέως, Νίκος Σιγάλας. Λίγες ώρες πριν συζητούσαμε με το κέφι και την διάθεση που είχε πάντα για προσφορά, για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, για τον εξοπλισμό του Μουσικού Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής κάνοντας σχέδια για το μέλλον.
Ένα μέλλον που δεν πρόλαβε να χαρεί…
Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου όμως με την παρακαταθήκη που μας αφήνει, θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του εργαστηρίου και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μωραίτη θα ολοκληρώσει το όνειρο του Νίκου Σιγάλα για τη παράδοση και τον πολιτισμό της Άνδρου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου αμέσως μετά την θλιβερή είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νίκου Σιγάλα Προέδρου των Ιδρυμάτων “Δημητρίου και Λιλίκας Μωραίτη Άνδρου ” και “Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως ” ,συνεδρίασε διαδικτυακά και αποφάσισε
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να αναβληθούν για αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα του Μουσικού Εργαστηρίου.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ανδριώτικο τύπο και στο διαδίκτυο.        

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών

Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας

Ρένα Σακελλάρη   Μάρθα Μαραβελή

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Εκφράζω την βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια μου για τον αιφνίδιο  θάνατο του Νίκου Σιγάλα.

Ο αγαπητός σε όλους Νίκος Σιγάλας, επί σειρά ετών διετέλεσε με επιτυχία πρόεδρος του Ιδρύματος  Πέτρου & Μαρίκας  Κυδωνιέως με μεγάλη κοινωφελή δράση και  υπήρξε εμπνευστής & πρωτεργάτης των εικαστικών εκθέσεων «Πλόες» . Τα τελευταία έτη ανέλαβε επίσης  την προεδρία του ιδρύματος Δημήτρη &Λιλίκας Μωραίτη όπου με άμεσες πρωτοβουλίες του, προγραμματίστηκαν και δρομολογήθηκαν πλήθος δράσεων.

Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους οικείους του. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την  αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Σιγάλα,  ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο  Άνδρου σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και από ώρα 17:30 έως 18:00  αποφάσισαν ομόφωνα :

Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του ευπατρίδη

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΓΑΛΑ

Ενός ανθρώπου με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση που  προσέφερε πολλά στον τόπο διατελώντας Πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραϊτη Άνδρου, και εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :

Να διατυπώσουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα Χώρας Άνδρου την ημέρα της κηδείας.

Να εκπροσωπηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

 

ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΔΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανδρίων, συνήλθε διαδικτυακά εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μέλους μας 

Νικολάου Σιγάλα

Προέδρου των Ιδρυμάτων Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως και Δημητρίου & Λιλίκας Μωραίτη

και ομόφωνα αποφασίζει:

Να εκφραστούν συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντί στεφάνου να πιστωθεί χρηματικό ποσό στο Φιλανθρωπικό Ταμείο της Ένωσης.

Να παραστεί στην κηδεία

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Ένωσης καθώς και στον Ανδριακό Τύπο.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Καψαμπέλης

Η γεν. γραμματεύς Όλγα Ειρήνη Παπαευαγγέλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.