Ήταν η εποχή που το πολυκατάστημα Αδελφοί Λαμπρόπουλοι εμφανιζόταν με το διαφημιστικό σλόγκαν “Φροντίζουν πριν από εσάς για σας”… Κάπως έτσι τοπικό site που αναφέρει την εφημερίδα της Άνδρου Ανδριακή (με 65 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας) παραταξιακό όργανο του Θεοδόση Σουσούδη (κι έχει δει πολλούς δημάρχους να εναλλάσσονται στο δημαρχιακό θώκο) μας υπενθύμισε πως πρέπει να αναφερθούμε στο δελτίο τύπου του π. δημάρχου Άνδρου που αφορά στον Λιμενάρχη. Το κείμενο δημοσιεύεται ΤΩΡΑ (15.2.2022) την ώρα που ο “δαιμόνιος ρεπόρτερ” του τοπικού site έγραφε χθες (14.2.2022): 

Επιστολή Σουσούδη και "...πριν από εσάς για σας"

Αυτά για την ιστορία, για να ευθυμήσουμε λιγάκι. Και …Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση της δημοσίευσης!

Η Επιστολή Σουσούδη

Στον «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει εδώ και αρκετούς μήνες ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης, στον Λιμενάρχη Άνδρου δεν ήταν δυνατό να μη συμμετέχει ενεργά το «εν άνδρω»,  που λειτουργεί και ως γραφείο τύπου του Δημάρχου.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα κατά του Λιμενάρχη Άνδρου,  το γνωστό site ενέπλεξε και την προηγούμενη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά, αναφέροντας πως υπήρχαν  προβλήματα με τον Λιμενάρχη Άνδρου κ. Κραπσίτη και τον είχα αναφέρει δυσμενώς στον τότε Υπουργό.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. διαχειριστής του «εν άνδρω»,  σε ποιο Υπουργό ανέφερα τον Λιμενάρχη και ποια ήταν η αναφορά μου για εκείνον.

Επειδή ήδη έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα ψέματα και τις συκοφαντίες του κ. Μπασαντή , δεν θα προβώ σε νομική ενέργεια αυτή τη στιγμή για τα συκοφαντικά ψεύδη, που  αναφέρει στο δημοσίευμά του.

Η αλήθεια  όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Η  προηγούμενη δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα στη συνεργασία μας με τον Λιμενάρχη. Το αποδεικνύουν, ανάμεσα στα άλλα, οι επιστολές 2018 και 2019, που είχα στείλει στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ως Δήμαρχος Άνδρου,  συγχαίροντας όλους τους λιμενικούς του νησιού μας για τις υπηρεσίες τους, καθώς και ζητώντας την ενίσχυσή τους με επιπλέον προσωπικό. Το επανέλαβα με νέα προσωπική επιστολή στήριξης ως πολίτης της Άνδρου και πρ. Δήμαρχος,  το 2021 προς τους αρμόδιους.
Στη δημοτική μας θητεία 2014-2019, είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τρεις Λιμενάρχες. Με όλους η συνεργασία μας υπήρξε άριστη και εποικοδομητική για το νησί μας, αντιμετωπίζοντας από κοινού κάθε δυσκολία.

Για μια ακόμη φορά το προσωπικό γραφείο τύπου του δημάρχου, με την άδεια του δημάρχου, συνεχίζει την ίδια τακτική «του πες-πες κάτι θα μείνει». Η φιλοσοφία του ψεύδους και της συκοφαντίας, καλά κρατεί στο νησί μας με τις ευλογίες δυστυχώς του δημάρχου και των συν αυτώ.

Καλό θα είναι,  ο δήμαρχος κ.  Λοτσάρης και ο αντ΄ αυτού να μην εμπλέκουν στις δικές τους επιδιώξεις και μεθοδεύσεις την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 Οι Ανδριώτες γνωρίζουν πως ανάμεσα μας υπάρχει χάος.
Ειδικά σε θέματα ηθικής τάξης!

ΥΓ. Παραθέτω απόσπασμα του δημοσιεύματος του «εν άνδρω» και  τα έγγραφα του 2018 του 2019, προς τον αρχηγό του Λ.Σ., καθώς και το έγγραφο του 2021 προς αρμόδιους υπουργούς

Το απόσπασμα 

Επιστολή Σουσούδη και "...πριν από εσάς για σας"

Η επιστολή του 2018 ΕΔΩ

Η επιστολή του 2019 ΕΔΩ

Η επιστολή του 2021 ως ακολούθως:

Άνδρος: 21/07/2021

Προς Υπουργό Ναυτιλίας Κύριο Πλακιωτάκη Ιωάννη

Υφυπουργό Κύριο Κατσαφάδο

Αρχηγό Λιμενικού Σώματος

Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος

Αξιότιμοι Κύριοι

Με μεγάλη λύπη παρακολουθεί η κοινωνία της Άνδρου, τα όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και αφορούν την κόντρα που αδικαιολόγητα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημάρχου Άνδρου, του άμισθου ειδικού συνεργάτη του και του Λιμενάρχη του νησιού μας. Όλα ξεκίνησαν επειδή ο Λιμενάρχης Άνδρου εφαρμόζει, ως οφείλει, το νόμο,στις παρατυπίες ενός μη εκλεγμένου συμβούλου του Δημάρχου Άνδρου και διορισμένου στο Λιμενικό Ταμείο, του κ.Γιώργου Μαντζώρου.

Για την ιστορία, ο κ.Μαντζώρος ανάμεσα στις παρατυπίες που προέβη, θα αναφερθώ σε κάποιες περιληπτικά:

1, Ξήλωσε ξαφνικά όλη την περίφραξη του λιμανιού, χωρίς λόγο και χωρίς καμία άδεια,με την δικαιολογία ότι ήταν κατεστραμμένη σε κάποια σημεία και ότι θα την έφτιαχνε άμεσα. Πέρασαν δυο χρόνια με το λιμάνι να παραμένει χωρίς περίφραξη, τον Λιμενάρχη να προειδοποιεί με συνεχείς επιστολές για έλλειψη ασφάλειας στο λιμάνι και τον Δήμαρχο να ενοχλείται σφόδρα από τη στάση ευθύνης, που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα η λιμενική αρχή.

2, Ακολούθησε η κατασκευή παράνομης πίστας προσγείωσης ελικοπτέρων δίπλα σε σπίτια και σε μικρή απόσταση από την προβλήτα που ξεφορτώνουν τα καύσιμα, στην κατασκευή της οποίας πρωτοστάτησε ο κ. Μαντζώρος και την έφτιαξαν νύχτα.. Για την κατασκευή της πίστας όχι μόνο δεν υπήρξε αδειοδότηση από κανέναν φορέα, αλλά υπάρχει και απόφαση από την κτηματική υπηρεσίανα γκρεμιστεί. Επιπλέον, έχει υποβληθεί πρόστιμο στο Δήμο κι έχει επέμβει ο εισαγγελέας.

3, Ο κ.Μαντζώρος -πιστεύουμε σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή- αποφάσισε να τοποθετήσει χωρίς άδεια και σεσημείο που ενοχλούσε όλα τα καταστήματα της παραλίας,μέσα στο λιμάνι του Γαυρίου, μια προκατασκευασμένη τουαλέτα, την οποία πήρε από το λιμάνι της Χώρας χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα, εντελώς αυθαίρετα.. Όπως ήταν λογικό,από την στιγμή που υπήρξαν και διαμαρτυρίες,το Λιμεναρχείο ζήτησε να εκδοθεί άδεια, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Και γι΄ αυτό προφανώς, ο Λιμενάρχης βρέθηκε στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής και του μη εκλεγμένου συμβούλου του.

4, Πριν λίγες ημέρες φθάσαμε στην ρήξη του Δημάρχου μετά του συμβούλου του, κ. Ματζώρου, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου,με την αιτιολογία ότι δεν προχωρά θέματα της Άνδρου. Να σημειωθεί πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι ακριβώς πριν 30μέρες από τη ρήξη, όλες οι ανακοινώσεις του Δήμου για το Λιμενικό Ταμείο αναφερόταν στην πολλή και καλή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ τους. Είναι μια περίεργη μεταστροφή που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει μέχρι σήμερα με εκατέρωθεν κατηγορίες. Είναι γνωστό ότι ανέκαθεν το Λιμενικό Ταμείο υπολειτουργούσε λόγω μη επάνδρωσης με προσωπικό και γι΄ αυτό το λόγο είχα ζητήσει, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος του νησιού, την αυτονομία του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, κάτι για το οποίο είχαν συμφωνήσει και τα δυονησιά. Ποτέ όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως ρήξη με τους συναδέλφους της Τήνου. Στο χρονικό διάστημα που διαδραματίζονταν όλα τα παραπάνω, τοπική ιστοσελίδα είχε αναλάβει μια άμετρη επίθεση κατά του Λιμενάρχη. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προχώρησε σε αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ότι ο Λιμενάρχης αρνήθηκε να δώσει στον διαχειριστή της τα στατιστικά της κίνησης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ ακόμα ήταν Σάββατο και το τριήμερο δεν είχε ολοκληρωθεί.

Αξιότιμοι Κύριοι Θεωρώ, ως πολίτης του νησιού πρώτα, ως ιατρός του Κέντρου Υγείας του νησιού επί 18 έτη και μέχρι σήμερα, αλλά και ως πρώην Δήμαρχος, 2014-2019, εντελώς παράλογη και αντιδεοντολογική, την επίθεση που δέχεται ο Λιμενάρχης Άνδρου, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος αξιωματικός, με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για τα προβλήματα των λιμανιών της Άνδρου και της τήρησης των μέτρων τάξεως στο νησί.

Με εκτίμηση

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Δ/ντής Ορθοπαιδικός ιατρός Κέντρου Υγείας Άνδρου

πρ. Δήμαρχος Άνδρου

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.