Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΕΡΤΟΣ περπατά στην Άνδρο, παρατηρεί, βλέπει, σημειώνει, αισθάνεται, γράφει… Εικόνες οικείες και μακρινές, κοντινές κι απόμακρες μαζί, ανακατεμένες με νοσταλγία κι αρώματα. 

Περπατώντας την ΆνδροΠολλές φορές οι άνθρωποι , μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, βλέπουμε τις  εικόνες να εναλλάσσονται γρήγορα χωρίς να μπορούμε να επεξεργαστούμε το περιεχόμενο και την ομορφιά τους, δίχως να προλάβουμε να πάρουμε από την δύναμη τους .

Περπατώντας την Άνδρο

Με αυτή την σκέψη στο μυαλό μου, τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω να περπατώ στα υπέροχα μονοπάτια του νησιού μας. Μέσα από αυτές τις περιηγήσεις ανακάλυψα μια άλλη Άνδρο γεμάτη ιστορία, φυσική ομορφιά, υπέροχη αρχιτεκτονική. Σε κάθε μονοπάτι ανακάλυπτα και ένα καινούργιο διαμάντι.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα εικόνες και τοπία που πραγματικά ούτε καν είχα φανταστεί ότι υπάρχουν δίπλα μου , λίγα μέτρα από την άσφαλτο που είχα περάσει τόσες φορές οδικώς. 

Περπατώντας την Άνδρο

Η περιήγηση μου, στις στράτες των προγόνων μας, με έκανε να τρέξω πίσω στις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων , θυμήθηκα πρόσωπα, ήθη και έθιμα, συνάντησα αγαπημένα πρόσωπα που είχα χρόνια να συναντήσω.

Περπατώντας την Άνδρο

Μου έδωσε την ώθηση να ψάξω ξανά και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ιστορία του τόπου μου. Η ηρεμία, η γαλήνη, οι εικόνες και τέλος η νοσταλγία  που πήρα από τις πεζοπορίες μου στα μονοπάτια του νησιού μας, με έκαναν να νιώσω ακόμα πιο βαθιά την αγάπη μου για αυτό τον τόπο.

Περπατώντας την Άνδρο

Προτείνω σε όλους σας να πάρετε ένα από τα πολλά και υπέροχα μονοπάτια και να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο του Νησιού μας.

Περπατώντας την Άνδρο

Αντώνης Σπέρτος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.