Ο αφανής συνδιοικητής του Δήμου Άνδρου, Κυριάκος Θωμάς, φαίνεται πως μάλλον έχασε πολύ την ψυχραιμία του. Έτσι αποφάσισε να βγει στο φώς και να καταφύγει στην αγκαλιά του «Εν Άνδρω». Φυσικά για να με συκοφαντήσει, προσωπικά, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, παραλείποντας σκοπίμως κάποια άλλα, σκορπώντας λάσπη δεξιά κι αριστερά και τελικά, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» -όπως κάνει πάντα- χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας.

Δεν θα σχολιάσω τον βορβορώδη λόγο του, στην δεύτερη σαστισμένη απάντησή του, το έκαναν οι συμπατριώτες μας που διάβασαν το κατάπτυστο κείμενο.
Δεν θα ήθελα να πέσω στο επίπεδο που εκφράζεται, αλλά δεν μπορώ και να μην απαντήσω στα υποκριτικά λεγόμενά του.

Είναι φανερό σε όλους, ότι δεν απαντά σε κανένα απολύτως από τα ερωτήματα που δημοσίως του έθεσα στις 28-02-2022, παρά μόνο αερολογεί σε κατάσταση υστερίας.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Για τη συνεργασία μας:
Από τη δική μου πλευρά η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις και τη μετριοπάθεια που με διακρίνει -όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι συμπατριώτες μου.

Αν ο κύριος Θωμάς εκτίμησε ότι -λόγω χαρακτήρα- θα ήμουν μαριονέτα, γελάστηκε.
Περισσότερο όμως, γελάστηκα εγώ που τον εμπιστεύτηκα ως συνεργάτη.
Δεν διέκρινα τον εκδικητικό, τον ευκαιριακό και αγνώμονα, πίσω από το προσωπείο του. Αντίθετα, τον εμπιστεύθηκα κι εκείνος βρήκε τον χώρο και τον χρόνο για να δημιουργήσει πολύ γρήγορα σοβαρότατες εντάσεις και προστριβές με τα υπόλοιπα πρόσωπα του συνδυασμού.
Άλλα ψήφιζε, άλλα έλεγε με τον κάθε συνομιλητή, ενώ διέδιδε ότι εκείνος διοικεί παρασκηνιακά.
Αν ζητούσε αχυράνθρωπο, σε εμένα τουλάχιστον ατύχησε.
Αν σήμερα τον έχει βρει, είναι κάτι που δεν με αφορά.

Για τη δημοσκόπηση του 2010: Έγινε χωρίς να το γνωρίζω στην αρχή, με δική τους πρωτοβουλία.
Είχε αρχικά επιχειρήσει να φτιάξει δικό του συνδυασμό με τον Δημήτρη Γιαννίση, αλλά όταν διαπίστωσε την δυναμική της δικής τους και της δικής μου υποψηφιότητάς, άλλαξε γνώμη και μου έγινε πρόταση για συνεργασία.
Ο Κυριάκος Θωμάς μόνος του, δεν ξεπερνούσε δημοσκοπικά το 13%. Αυτό το ποσοστό ήταν η «επιβράβευση» του κόσμου για τα πεπραγμένα του, ως δήμαρχος για μια οκταετία.
Διαπιστώνοντας την πολιτική κατρακύλα του, αναζήτησε σανίδα σωτηρίας, προτείνοντας συνεργασία, την οποία  αποδέχτηκα.
Με τους περισσότερους συνεργάτες του, είχα ήδη φιλικές σχέσεις, οι οποίες κρατούν μέχρι σήμερα. Με τον Κυριάκο έπεσα έξω, όπως πολλοί που τον γνώρισαν.

Η αγνωμοσύνη του Κυριάκου Θωμά, αναδεικνύεται από την συμπεριφορά του τόσο σε εμένα, όσο και στο σύνολο των συνεργατών του.
Άδειασε όλους τους συνεργάτες του, νέους και παλιούς.
Το 2016 με την ξαφνική του παραίτηση και  ενώ έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά.
Το 2019 πήγε απέναντι και «πολέμησε» πολιτικά συνεργάτες του από τον πρώην Δήμο Υδρούσας. Προφανώς επειδή δεν τον ακολούθησαν στον μηχανισμό της διάσπασης, που «μαγείρευε» το 2019 στο συνδυασμό.
Είναι  δικοί του σύμβουλοι, που το 2002 και το 2006 τον έβγαλαν «από το πουθενά», δήμαρχο στην Υδρούσα και τους άδειασε.

Γιατί όμως παραιτήθηκε;
Παραιτήθηκε το 2016 ο κ. Θωμάς, όχι από την “θεότρελη πολιτική μου πορεία”, όπως τρεις φορές άστοχα,ανόητα και με κακία αναφέρει, αλλά επειδή δεν άντεξε στην πίεση των δημοσιευμάτων του “ενάνδρω”.
Δημοσιεύματα, που ο διαχειριστής του site, τον διέσυρε και τον χλεύαζε, με πολλά ανώνυμα σχόλια, κατά τη συνήθη τακτική του.
Το ίδιο ακριβώς έκανε και σε εμένα, όπως γνωρίζει όλη η Άνδρος, δημιουργώντας στην οικογένειά μου και στο περιβάλλον μου μεγάλη αναστάτωση.

Τα δημοσιεύματα αυτά εντάθηκαν όταν ο Κυριάκος Θωμάς προέβη σε εξώδικο εναντίον του κ. Μπασαντή. Στη συνέχεια, αντί να στηρίξει τη θέση του, παραδόθηκε άνευ όρων στον άνθρωπο που τον διέσυρε και τον λοιδορούσε διαρκώς, έχοντας πλέον ταυτιστεί απόλυτα μαζί του.

Αλήθεια, Κυριάκο, εσύ που με εγκαλείς για τον κ. Μπασαντή, τον καθηγητή με το συγγραφικό έργο, που τον θεωρείς σημαντικό άνθρωπο, γιατί του έστειλες το 2015 εξώδικο; Μήπως εσύ Κυριάκο γεννήθηκες το 2015; Δεν ήξερες πιο πριν, πόσο σημαντικός ήταν;

Άφησε λοιπόν τις υποκρισίες και σοβαρέψου. Εξάλλου μια μικρή κοινωνία είμαστε, ο ένας ξέρει πολύ καλά τον άλλον!

-Παραιτήθηκε επίσης, ο κ. Θωμάς γιατί δεν τον άκουσα και δεν διέγραψα από τον συνδυασμό τότε, το 2015, την Μαρία Μαμάη, την  Άννα Βολίκα και τον  Ανδρέα Βόσσο, με τους οποίους τα είχε κάνει μπάχαλο, αφού άλλα έλεγε μπροστά τους και άλλα πίσω τους, με αποτέλεσμα να φέρει στην παράταξή μας τότε μεγάλη αστάθεια και τοξικότητα.
 Όλο αυτό φέρνει στο νου την διαγραφή Μπακέλα το 2019, από το συνδυασμό του κ. Λοτσάρη. Ενός ακέραιου ανθρώπου που ήταν από τους πρωτεργάτες της εκλογής Λοτσάρη.
Η μέθοδος των διαγραφών αποτελεί σταθερή αξία για τον κ. Θωμά. Μόνο που τώρα πέτυχε το σκοπό του και όταν εξελέγη ο Δημήτρης Λοτσάρης εκ του ασφαλούς πέταξαν έξω από τον συνδυασμό τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο!
Αυτό είναι το ήθος και το μέγεθος της αχαριστίας τους. 

Για τους συνεργάτες μου:

Τέλος, ο κ. Θωμάς έκανε αναφορά στα ονόματα συνεργατών με τους οποίους διαφωνήσαμε  και κάποιοι από αυτούς ανεξαρτητοποιήθηκαν. Προσωπικά εξακολουθώ να εκτιμώ το έργο που πρόσφεραν όλοι οι συνεργάτες στην ομάδα μας και στην Άνδρο. Αναγνωρίζω επίσης, όπως έλεγα και τότε, το δικαίωμα στην αντίρρηση, στην πολυφωνία ακόμα και στη ρήξη όταν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στην προσέγγιση κάποιων θεμάτων. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία.
Άλλοι είναι εκείνοι που δεν δέχονται την παραμικρή αντίρρηση, κατασυκοφαντώντας συστηματικά και διαγράφοντας, όποιον δεν ακολουθεί τους μηχανισμούς και τα σχέδια τους.

Η πολιτική διαφωνία κ. Κυριάκο Θωμά, είναι σεβαστή, αλλά η ατιμία και η αδικία δεν ανήκουν στα χαρακτηριστικά που μπορώ να ανεχτώ!

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.