Μνήμη Αριστείδη ΜπληζιώτηΣτις 15 Φεβρουαρίου 2022, έφυγε από κοντά μας για την αιώνια πολιτεία, ο πολυαγαπημένος μας Αριστείδης Ι. Μπληζιώτης, αφήνοντας πίσω του απαρηγόρητη την αγαπημένη του οικογένεια.

Ο Αριστείδης γεννημένος πριν 75 χρόνια στην Άνδρο, τελείωσε λύκειο στη Χώρα της Άνδρου και στη συνέχεια εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Άνδρου, με επιτυχημένη κατάληξη ως διευθυντής σε πολλά καταστήματα της Εθνικής Τραπέζης στην Αθήνα.

Τον Αριστείδη τον βρίσκουμε παράλληλα, με το μουσικό πεντάγραμμο στο χέρι. Από τη μία πλευρά αγαπούσε τα πνευστά και συμμετείχε στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου της Άνδρου, της οποίας διετέλεσε  διευθυντής στα τέλη της δεκαετίας του 70. Ερωτευμένος όμως συγχρόνως, παιδιόθεν, με τη βυζαντινή μουσική και ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, έψαλλε τακτικά σε ναούς της Άνδρου και των Αθηνών. Στον Ιερό Ναό «των Αγίων 12 Αποστόλων» στην περιοχή του, στα Βριλήσσια, όσοι τον άκουγαν να ψάλει, δεν χόρταιναν να απολαμβάνουν μελωδικά αυτόν τον ταλαντούχο ιεροψάλτη.

Ο εκλιπών ήταν προικισμένος με πολλά χαρίσματα: το ήθος του, την πραότητά του, το χαμόγελό του, τη γλυκιά έκφραση ψυχής, τον αυθόρμητο λόγο καρδιάς. Θα μείνουν ως σπάνια δείγματα ανθρώπου να μας τον θυμίζουν.

Η ταφή του έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2022 στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 27 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό «Αναλήψεως του Κυρίου» στα Βριλήσσια.

Η οικογένειά σου: η σύζυγος Ελένη, τα παιδιά σου, Γιάννης – Νίνα, τα εγγόνια Άρης – Σοφιλία, η αδερφή σου Κατίνα κι εμείς οι συγγενείς και φίλοι σου, σου ευχόμαστε Αριστείδη, καλοτάξιδο το πέταγμά σου στα Ουράνια πεδία όπου οι ψυχές των λευκών αγγέλων αναπαύονται.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Ειρήνη – Φάνια Παπιδά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.